osmifinále - 1. zápasy
16.02.2022 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Roberto Firmino (© AFP)

Inter doma prohrál s Liverpoolem, Firmino se Salahem dali po gólu

Liverpool jede do Anglie s pocitem dobře odvedené práce, protože na San Siru byl jediným týmem, který střílel branky. Dostal se na číslo dvě a před odvetou na Anfield Road si vybudoval solidní náskok.

Inter Milán se nenachází ve zrovna ideálním rozpoložení a kromě posledních kolísavých výkonů ho hodně trápila zejména absence klíčového záložníka Barelly. Prázdné místo po něm trenér Simone Inzaghi podle očekávání zalepil Chilanem Vidalem. Zkušený veterán v bráně a kapitán domácích, Samir Handanovič, si musel dávat velký pozor na ofenzivní trojlístek Salah, Mané a Jota.

Brejky sehrané trojice, z níž Mohamed Salah italskou ligu velmi dobře zná, působily Interu značné potíže. První větší šance ale neměla s brejkem nic moc společného. Šlo o zahrávání standardní situace ve 14. minutě. Liverpoolský bek Robertson načechral míč na zadní tyč, kam si naběhl Sadio Mané a poslal hlavou míč jen těsně nad břevno!

Inter se nechtěl nechat zahanbit a taky on přišel se zajímavou situací pro brazilského brankáře Alissona. Ten by míč ani neměl. Pomohlo mu ale břevno, které po šikovné a rychlé akci napálil turecký reprezentant Hakan Çalhanoğlu! Inzaghi se na lavičce mohl chytat za hlavu, protože tohle byla obrovská šance.

Pak se do zakončení dostal ještě jednou Sadio Mané, jenže tentokrát akrobatickým zakončením nůžkami pálil jen do boční sítě. Jinak se ale dá říct, že první poločas mnoho fotbalové parády nenabídl a zejména Inter musel do druhé půle směrem dopředu přidat, pokud chtěl pomýšlet na postup.

Jenže to se mu nepovedlo. Zčásti proto, že manažer Klopp vytáhl z rukávu Roberta Firmina, který dost hlasitě promluvil do dění ve druhé půli. Ale hezky popořadě. Nejprve se asi deset minut po změně stran natahoval Lautaro Martínez po dlouhém a prudkém pasu Ivana Perišiće. Chyběly mu centimetry. Po hodině hry se stadionu Giuseppe Meazza zmocnilo prchavé nadšení, když dlouhý nákop za obranu zpracoval Edin Džeko a propálil někdejšího spoluhráče Alissona. Jenže polský sudí Marciniak dobře postřehl jeho ofsajd a gól neuznal.

Gól ale přesto padl. Po patnácti dalších minutách zahrával Liverpool rohový kop a přesný pas od Robertsona mířil do středu vápna. Tam se v hlavičkovém souboji srazili Bastoni právě se střídajícím Firminem a po jeho zásahu brankář Samir Handanovič kapituloval.

Interu dnešní utkání vůbec nevycházelo, zato Liverpool hrál naprosto efektivně. Sedm minut před koncem si totiž dokázal výchozí pozici před domácí odvetou ještě vylepšit. Centrovaný míč z levé strany odvrátila obrana Nerazzurri jen k Mohamedu Salahovi, který střelou z první dokázal propálit vše před sebou. Handanovič neměl nárok a ani se nehnul - 2:0 pro Reds.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (394)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele