čtvrtfinále - odvety
13.04.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Atlético znovu neskórovalo, do semifinále Ligy mistrů prošel Manchester City

Jen jeden jediný přesný zásah nabídl čtvrtfinálový dvojzápas Ligy mistrů mezi Atléticem a Manchesterem City, který vyústil v postup druhého jmenovaného. Tomu se povedlo v odvetě uhájit svůj těsný náskok z prvního střetnutí, podruhé totiž vzadu udržel čisté konto. Ačkoli se v tomto klání jeho soupeř v ofenzívě zlepšil, hlavně ve druhé půli, své odměny se nedočkal.

V prvním poločase byli o něco aktivnější hosté. V 8. minutě napřáhl z dálky Gündogan, ale jeho pokus směroval pouze do zámezí, o pár chvil později rozehrával rohový kop De Bruyne a našel na bližší tyči Stonese, jeho hlavička však také napřímo nezaměstnala gólmana Oblaka. Ve 27. minutě se v nebezpečném prostoru v šestnáctce zjevil Foden, jeho pokus každopádně zablokoval stoper Felipe, a do následné dorážky De Bruyneho se též účelně postavil bránící Reinildo. Největší možnost si pak manchesterský výběr vypracoval na sklonku půlhodiny hry. Walkerova přihrávka zprava prolétla vápnem až k Fodenovi, ten ještě přiťukl míč na volného Gündogana, který z vyloženého postavení trefil střelou z první pouze brankovou konstrukci.

První třetina utkání zkrátka daleko lépe vyšla The Citizens, v dalších pasážích se každopádně započalo Atlético směrem dopředu přece více osmělovat. Ve 35. minutě se pokoušel skórovat Kondogbia, avšak jeho dalekonosný pokus ještě nemohl brankáře Edersona Moraese zásadně ohrozit, zkraje druhé půle se ozval Griezmann, jenomže se dostal do obtížnějšího palebného úhlu, dokonce pak jeho zakončení vyblokoval do zámezí vracející se Aymeric Laporte. Ani Joao Félix v 55. minutě se svou hlavičkou neuspěl a nasměroval ji jenom vysoko nad bránu.

Přece jakýsi tlak Colchoneros sílil a anglický celek prostě musel být na pozoru, aby případné inkasování neposouvalo tuhle bitvu do prodloužení. V 57. minutě Joao Félix sklepl balón za pokutovým územím Griezmannovi, ten se do něj zajímavě opřel levačkou a jen o kousek do potřebného prostoru třech tyček nezacílil. V 70. minutě Marcos Llorente přihrál nakrátko na sbíhajícího si De Paula, ten ostře vypálil, podobně jako v 77. minutě, nicméně ani v jednom případě hostující bránu přímo nezatížil. Domácí neproměnili ani několik dalších šancí, byť se většina z nich neřadila do kategorie tutových, a ani na druhý pokus svému protivníkovi žádný gól nevsítili. Museli nakonec dohrávat střetnutí v oslabení, neboť Felipe se po zahrání meruny za pomezní čáru ohnal po Fodenovi a inkasoval červenou kartu po dvou udělených žlutých.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, bbc.com

Komentáře (606)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele