základní skupiny - skupina B, 3. kolo
19.10.2021 21:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Liverpool vyhrál i v Madridu s Atléticem a zůstává stoprocentní

Suverénem skupiny "smrti" je Liverpool. Anglický celek zvítězil i na Wanda Metropolitano v Madridu a po třech zápasech má plný počet bodů. Utkání ve španělské metropoli nabídlo neuvěřitelnou podívanou. Hosté rychle vedli o dva góly, ale ještě do poločasu o náskok přišli. Dvěma brankami srovnal Antoine Griezmann, ovšem stejný hráč byl na začátku druhého poločasu vyloučen a Liverpool v početní převaze rozhodl. Z pokutového kopu se po druhé v zápase prosadil Mohamed Salah.

Na trávník stadionu Wanda Metropolitano vyběhla takřka stejná jedenáctka Liverpoolu, která o víkendu zdemolovala Watford. Jedinou výjimkou byl brankář Alisson, který v zápase Premier League scházel. Atlético o víkendu nehrálo a Simeone měl na výběr z odpočatého kádru.

Liverpool v úvodu utkání potvrdil vynikající střeleckou formu a během prvních patnácti minutách domácím nedovolil vůbec nic. V 8. minutě si navíc neuvěřitelně pohrál s obranou Colchoneros Mohamed Salah a s pomocí teče poslal anglické mužstvo do vedení!

Obránci Atlética v tu chvíli posloužili Salahovi jako tréninkové kužely. Za dalších pět minut poslal balón do šestnáctky Alexander-Arnold, defenziva Rojiblancos ho odvrátila jen k nohám Nabyho Keïty a na jeho volej Oblak nedosáhl - 2:0. Pro domácí fanoušky to byla studená sprcha, ale Atlético ukázalo charakter a nemínilo se vzdát.

Ve 20. minutě si na levé straně individuálně poradil Lemar a po jeho přihrávce napříč pokutovým územím vstřelil kontaktní branku Antoine Griezmann. Španělský mistr byl zpátky ve hře. A v dalším průběhu prvního poločasu byl dokonce lepší. Griezmann ještě při samostatném postupu na Alissona neuspěl, brazilský brankář výborně zasáhl, ale o chvíli později už se radoval z vyrovnání na 2:2. Parádní práci s balónem v rychlosti tentokrát předvedl Félix a Griezmannova střela v pádu zapadla k tyči.

První poločas byl zkrátka reklamou na fotbal. Další zajímavý moment se udál ve 42. minutě poté, co presing Griezmanna donutil Alissona k nepovedenému odkopu do vlastního spoluhráče Matipa a jediné štěstí pro hosty, že se balón vrátil k Alissonovi. Atlético ale zůstávalo u balónu a obrat nedokonal ani ve stoprocentní šanci z malého vápna Lemar. Útočně laděný první poločas skončil divokou remízou 2:2.

I po změně stran se bylo na co dívat. Maného hlavičku vyrazil Oblak a na druhé straně selhal z malého vápna Carrasco. Tenhle moment musel Atlético pořádně mrzet, protože v 52. minutě přišel klíčový okamžik celého zápasu, který naklonil misky vah směrem k Liverpoolu. Do té doby skvěle hrající Griezmann nechal kopačku vysoko ve vzduchu a nešťastně trefil do hlavy Firmina. Sudí nemohl ukázat nic jiného, než červenou kartu a domácí šli do oslabení.

Liverpool převzal iniciativu a domácí nakonec udolal třetím gólem. Ten přišel až v 78. minutě po nařízené penaltě. Hermoso se ve vápně srazil s Jotou a sudí Siebert odpískal k nelibosti Colchoneros pokutový kop. Mohamed Salah ho proměnil a vrátil Liverpoolu vedení!

Utkání tím nekončilo a další vzrušení přinesla 81. minuta, kdy byl pro změnu odpískán pokutový kop ve prospěch Atlética. Údajný faul na Gimenéze byl však po shlédnutí záznamu odvolán a Liverpool si mohl oddechnout. I v deseti dokázali domácí Kloppovým svěřencům zatopit a sahat po vyrovnání. V nastaveném čase pálil z dobré pozice Ángel Correa, jenomže branku vůbec netrefil. Naděje Atlética alespoň na remízu tím definitivně vyhasly.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com,

Komentáře (402)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele