základní skupiny - skupina G, 5. kolo
27.11.2019 18:55 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zenit skolil Lyon a postup ze skupiny má pod svou kontrolou

Zenit Petrohrad potvrdil, že na francouzské kluby, a především pak na Lyon, se mu nesmírně daří, skolil svého protivníka zásluhou branek Arťoma Dzjuby a Magomeda Ozdojeva a vrátil se do hry o postup do osmifinále. Situaci před posledním kolem má plně ve svých rukou. Pokud se mu podaří venku skolit Benficu, o účast v jarní fázi Ligy mistrů ho již nikdo nepřipraví.

Ruský celek obecně na kluby z Francie opravdu dlouhodobě umí. Žádný z nich na petrohradské půdě nevyhrál v posledních šesti případech, přičemž Zenit je porazil čtyřikrát. Domácí měli navíc dobrou bilanci napřímo s Les Gones. Od roku 2015 je dvakrát porazili a jednou remizovali. Tahle plichta se mezi oběma týmy urodila v září v Lyonu.

Tentokráte svěřenci trenéra Sergeje Semaka zabrali naplno, bodově se v tabulce dostali na úroveň svého soka, a protože s ním mají celkově lepší vzájemnou bilanci, disponují před posledním kláním v Lisabonu vlastními trumfy. Za určitých okolností si bude moci dovolit v Portugalsku dokonce prohrát, to by ovšem Lyon musel padnout doma s Lipskem.

První poločas byl z obou stran poměrně opatrný. První střelu na bránu vyprodukoval v 7. minutě petrohradský forvard Azmún, nicméně gólman Anthony Lopes byl mezi svými třemi tyčemi připravený. Na druhé straně se snažil skórovat Bertrand Traoré, jenže ani jemu se nepodařilo zakončit úplně nejlépe, a tak brankář Keržakov stačil úspěšně zakročit.

Poslední desetiminutovka první pětačtyřicetiminutovky vyšla lépe domácím, kteří se pak následně ve 42. minutě ujali vedení. Už ve 35. minutě se ocitl v obrovské příležitosti Azmún, ten ale ještě neskóroval, neboť trefil pouze tyčku, o sedm minut později již ale přesně zacílil Dzjuba, který hlavou zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Douglase Santose.

Bylo možná znát, že Olympique postrádal svého nejlepšího střelce Memphise Depaye, jelikož v ofenzívě opravdu notně tápal. Ani inkasovaný gól ze závěru úvodního dějství ho nevyburcoval k nějakému exkluzivnějšímu výkonu po změně stran. Sice se snažil vyrovnat například Dubois v 51. minutě, avšak Keržakov vůči němu snadno a pohotově zasáhl.

Zenit se dopředu nijak výrazně nehnal, v podstatě mu vyhovovalo, že vede nejtěsnějším možným způsobem, a protože ho jeho sok ho pod nějaký tlak absolutně nedostal, soustředil se hlavně na udržení jednogólového náskoku. V 61. minutě ohrožoval jeho bránu znovu Bertrand Traoré, každopádně i v tomhle případě Keržakov uhájil čisté konto.

V 69. minutě na něj nevyzrál ani střídající Koné, s jehož levačkou si rovněž bezpečně poradil. Mužstvo kouče Rudiho Garciy si pak do závěrečného hvizdu sudího Orsata v podstatě žádnou další slušnější příležitost nevytvořilo. A když inkasovalo v 84. minutě po tečované střele Ozdojeva podruhé v tomto mači, jeho odpor byl tímto momentem definitivě zlomen.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Seydou Doumbia

Tip 2:1, přání 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Langi

Boze, proc zas hraje ten traged Marcal, po tom, co o vikendu predvedl?

Reagovat
roman_tycka

Protoze Kone je jeste horsi. Spis otazka proc nehraje Rafael

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele