základní skupiny - skupina G, 3. kolo
23.10.2019 18:55 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

RB Lipsko otočilo vývoj utkání a Zenit Petrohrad těsně porazilo

RB Lipsko doma porazilo Zenit Petrohrad 2:1 a v tabulce ho přeskočilo. Německý klub byl po celé utkání aktivnější a přestože jako první inkasoval z kopačky Jaroslava Rakickyjho, dokázal po změně stran výsledek otočit. Pod výhru Red Bullu se nejvýrazněji podepsali střelci branek Konrad Laimer a Marcel Sabitzer.

V sestavě Juliana Nagelsmanna chyběl zraněný český útočník Patrik Schick stejně jako Konaté, Ampadu nebo Halstenberg. I přes tyto ztráty bylo Lipsko v roli favorita a také se od začátku neúnavně tlačilo dopředu. Obrana Zenitu, zatím v plné síle, bez problému odolávala. Ruský klub se prakticky jenom bránil, směrem dopředu nepředvedl až do 25. minuty vůbec nic, přesto mu to nezabránilo, aby se ujal vedení. Obrana Lipska odvrátila centrovaný balón jen k nohám Jaroslava Rakickyjho, který si ho zpracoval na prsa a parádní levačkou nechytatelně k tyči rozradostnil hostující publikum. Vedení Zenitu nemuselo trvat dlouho, ale zakončení Tima Wernera po přihrávce zleva postrádalo větší razanci, takže brankář Keržakov si připsal lehký zákrok.

Lipsko pořád vytrvale útočilo, ale proti dobře zformované obraně se prosazovalo těžce. Změnit to měl Matheus Cunha, který nahradil nevýrazného Tima Wernera. S jeho příchodem Red Bull skutečně zefektivnil hru a už ve 49. minutě vyrovnal na 1:1. Laimer parádně přepustil balón na Sabitzera, který mu ho vzápětí přiklepl do vápna a Konrad Laimer rovnou z první k tyči propálil gólmana Keržakova. Stadion v Lipsku se otřásal v základech a nabuzení domácí dál pokračovali v tlaku. V 59. minutě pak přišlo vyvrcholení náporu a naprosto skvělá rána Marcela Sabitzera do šibenice. Keržakov neměl proti jeho projektilu žádný nárok a najednou to byli hosté, kdo musel dohánět náskok soupeře.

Zenit vstřelil gól prakticky po jediné svojí příležitosti a při druhé brankové šanci, která přišla v 68. minutě byl opět blízko brance. Na malém vápně Yordan Osorio jen nastavil kopačku a balón trestuhodně přeletěl branku. Kouč Sergej Semak se mohl jen držet za hlavu, cože to jeho tým spálil za loženku.

S ubývajícím časem byl Zenit nucen stále více otevírat obranu a to byla velká možnost pro Lipsko definitivně rozhodnout. V 83. a 85. minutě měl na kopačce pojistku Matheus Cunha! V prvním případě postupoval sám na Keržakova a neuspěl, v tom druhém byl před Keržakovem znovu sám a tentokrát branku přestřelil. Domácí mohli nevyužitě šance mrzet, Zenit byl ve hře až do závěrečného hvizdu a zejména v nastavení dokázal Lipsko nebezpečně sevřít před vlastním vápnem. Rusové však vyrovnat nedokázali a ze Saska odjíždějí s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Heresy

2:0

Reagovat
Bayernista18

1 : 1 nebo 1 : 2

Reagovat
Squinty

Co má schick s tím kotnikem, nějaké info?

Reagovat
Heresy

Tvl ten gol sabitzera to byla nehorazna parada

Reagovat
Bayernista18

Ten Sabitzerův gól ... Líp to trefit nešlo.

Reagovat
Bayernista18
Reagovat
oli9

fantazie , nádherná trefa ...a první gol zenitu taky supr

Reagovat
Bayernista18

Jako jo, ale Sabitzer to neskutečně zakroutil.

Reagovat
Heresy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele