základní skupiny - skupina G, 6. kolo
10.12.2019 21:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Lyon remizoval s Lipskem a zajistil si postup do osmifinále

Lyonu se podařilo urvat alespoň bod v souboji s Lipskem, ačkoli jeho soupeř vedl po poločase už o dvě branky díky dvěma proměněným penaltám. A protože Benfica v souběžně hraném klání skolila před vlastními fanoušky Zenit, proklouzl francouzský celek do osmifinále. Lisabonský klub vybojoval Evropskou ligu, petrohradský v pohárové Evropě skončil.

Bylo to poměrně divoké první dějství, které s sebou přineslo dva nařízené pokutové kopy. Už po osmi minutách hry muselo do hry vstoupit video, jelikož Anthony Lopes podrazil ve vlastním pokutovém území pronikajícího Poulsena. Sudí Taylor nakonec označil tento souboj jako nedovolený, takže následně z bílého puntíku skóroval bez větších obtíží Forsberg.

Olympique na tenhle moment nedokázali v podstatě nikterak zareagovat, ba naopak přišel na řadu další důležitý moment tohoto střetnutí, to když Nkunkua ve vápně nešetrně kopl zezadu Tousart. Taylor opět vstoupil do hry píšťalkou na znamení penalty číslo dvě v tomto střetnutí, jako exekutor se jí tentokráte chopil Werner, který prostřelil Anthonyho Lopese.

Až v závěru se domácí v podstatě nějakým způsobem osmělili v ofenzivě, a to zásluhou Dembélého, jenže ten měl smůlu v koncovce a trefil jen břevno. Za tohoto nepříznivého stavu se Olympique ovšem nevzdali a udělal moc dobře. Dorovnali totiž manko a zajistili si účast v milionářské soutěži i na jaře. Rozhodně jim pomohla brzká snižující branka.

Tousart ze středu pole poslal přihrávku na levou stranu, odtud si balón na svou pravačku narovnal Aouar a skrytou, technickou střelou zamířil parádně ke vzdálenější tyčce, kam se brankář Gulácsi jen marně natahoval. V 65. minutě sice mohl Lipsko poslat znovu do pohodlného vedení Demme, jenže nevyzrál na připraveného Anthonyho Lopese.

Osm minut před koncem se v brankovém území nejlépe zorientoval Depay, nejlepší střelec Les Gones, který se díky svému důrazu procpal do zakončení, a míč nasměroval po zemi podél zkoprnělého Gulácsiho. Čtyři minut před koncem se ještě mohlo skóre posunout kupředu, avšak hostující forvard Poulsen v koncovce selhal a bránu pouze minul.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Heresy

1:2

Reagovat
DidusIneptus

1:1

Reagovat
klvana

Ač bych si to jako fanoušek Lyonu přál, tak to ve svých rukou bohužel nemá. Má horší vzájemné zápasy se Zenitem, takže pokud ten dnes porazí Benficu, tak postoupí on a Lyon s tím nic nenadělá...

Reagovat
smazaný uživatel

Ved lyon ak vyhra tak predbehne Lipsko

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre to dopadlo v tejto skupine

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Lyon , ale mohli to ku*va otočit .

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon zas jednou na jistotu

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele