základní skupiny - skupina C, 5. kolo
26.11.2019 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atalanta poprvé vyhrála a udržela si tak naději na pokračování v evropských pohárech

Italská Atalanta podruhé za sebou ukázala své kvality a při své premiéře v základní skupině LM vůbec poprvé zvítězila, čímž se udržela v boji o osmifinále Ligy mistrů nebo alespoň o jarní fázi Evropské ligy. Nyní díky konstantnímu výkonu po celý průběh porazila chorvatské Dinamo 2:0 a vzhledem k počtu šancí klubu z Bergama mohl být rozdíl ve skóre ještě vyšší. V tabulce i přesto zůstává na posledním čtvrtém místě se čtyřmi body.

Jestliže chce pokračovat v evropských pohárech i po skončení základních skupin, tak na závěr musí vyhrát na Ukrajině nad Šachtarem. Do osmifinále LM se v případě tříbodového zisku probojuje, jestliže Dinamo neporazí na vlastním stadionu anglického mistra Manchester City. Pokud ano, tak poputuje do 1. vyřazovacího kola EL. Italský výběr byl od úvodního hvizdu odhodlán soupeři oplatit úvodní porážku ze Záhřebu (0:4) a podle toho jeho hra vypadala.

Již po necelých třech minutách mohl otevřít skóre Pašalić, ale jeho nadějný pokus těsně minul levou tyč. Atalanta byla ještě blíže k vedení ve 26. minutě, kdy Gosens fantastickou ranou z voleje z dvanácti metrů orazítkoval břevno. Ihned na to se Perić snažil odkopnout míč do bezpečí, jenomže při tom nešťastně nakopl Luise Muriela a ruský rozhodčí Karasev okamžitě nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil právě faulovaný Kolumbijec Muriel.

Ten nabídnutou možností nepohrdl a přízemní střelou poslal bezmocného brankáře Livakoviće na opačnou stranu. Stejný hráč mohl zvýšit náskok svého výběru za dalších pět minut. Po samostatném úniku dokonce obešel bránícího Dilavera, jenomže poté mířil příliš vysoko. Ve 34. minutě ho mohl zastoupit dorážející Hateboer, avšak jeho přízemní ránu odvrátil do bezpečí vracející se Leovac zhruba půl metrů před vlastní brankovou čarou.

Dinamo až do této chvíle jasně tahalo za kratší konec, nicméně i přesto mohlo z ničeho nic srovnat stav. Ke střele od levého rohu pokutového území se odhodlal Oršič a svým nádherným projektilem napálil horní tyčku. Atalanta se podruhé prosadila ani ne dvě minuty po změně stran. Její vedení pojistil jednatřicetiletý argentinský útočník a zároveň kapitán Alejandro Gómez, jenž se na hranici šestnáctky zbavil Ivanušece úžasnou kličkou.

Pak napřáhl z patnácti metrů a jeho křižná skákavá rána zapadla ke vzdálenější konstrukci mimo dosah marně se natahujícího Livakoviće. Následně netrefil prostor tří tyčí Muriel, Freuler byl zablokován a Pašalićovi chyběly ke třetímu gólu Bergama jen centimetry. V 69. minutě vypálil z ostrého úhlu Iličić a svou dělovkou olízl vzdálenější tyč. O sedm minut později nedokázal definitivně rozhodnout ani osamocený Gómez, jehož tváří v tvář famózně vychytal Livaković, ovšem Atalantě to v konečném účtování již příliš vadit nemuselo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta je pro mě největším zklamáním Ligy mistrů

Reagovat
Elmas

holt nemá s evropskými poháry zkušenosti

Reagovat
Shevchenko

No pořád je hodně reálné, že postoupí

Reagovat
Largo

Reagovat
Seydou Doumbia

3:2

Reagovat
serunavas

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2.

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Hiko

3:1

Reagovat
RadekVonCZE

Přeji to Dinamu , už jen po tom, co všechno v LM zažili.

Reagovat
Zark

zdravim replikatora

Reagovat
The Krupy

Oni teraz písať nebudú

Reagovat
Zark

presne cekaji jen nekde na prilezitost, aby mohli prijit a hodit tu svoje howna. ale mozna jim to v zivote staci, je to takove ceske...

Reagovat
Largo

Přesně

Reagovat
The Krupy

aj slovenské

Reagovat
Largo

A teď proti Šachtaru tři body. A doufat, že to City, zástupce tý slavný nejlepší ligy na světě, která nemá měřítko, opět nezadrbou, jako proti Šachtaru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele