čtvrtfinále - 1. zápasy
09.04.2019 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham přežil penaltu i Kaneovo zranění a zdolal Man City

Hodně dlouho to vypadalo na bezbrankové utkání, tím spíše, když se aktivnějším Spurs zranil Harry Kane. Ti ale patnáct minut před koncem zásluhou Heung-min Sona udeřili a do odvety půjdou s jednogólovým náskokem. O to víc může Guardiolovu družinu mrzet penalta, kterou ve třinácté minutě zahodil Agüero...

Poměrně brzy vyvolal na novém stadionu pozdvižení videorozhodčí. V jedenácté minutě si Sterling velmi šikovně navedl míč z levé strany na střed hřiště a vypálil. Jeho rána byla zblokována a sudí již ukazoval na roh, když na popud znamení do sluchátka šel zkontrolovat obrazovku a usoudil, že Rose při obranném zákroku zahrál rukou. K penaltě se postavil kanonýr Sergio Agüero, avšak Lloris uhodl stranu a nepříliš umístěnou ránu zneškodnil.

Hráči Tottenhamu jako by byli politi živou vodou - od tohoto momentu se osmělili a stali se pro Edersonovu branku skutečným ohrožením. Alli se u levé postranní čáry nechal po povedené kličce zfaulovat, načež sudí nechal výhodu, které Spurs málem naplno využili. Míč se dostal až ke Kaneovi, který se s ním otočil a z druhého dotyku řádně protáhl brazilského gólmana.

Kontroverzní situace nastala pět minut před pauzou. Fernandinho ve vzdušném souboji povalil Kanea, při následné dohře na zemi mu uštědřil ještě minimálně tři rány, na což anglický útočník reagoval ohnáním se. I přes přítomnost VAR zůstal hlavní rozhodčí klidný a Fernandinho se do sprch pakovat nemusel.

Mezi nejlepší hráče utkání patřil Raheem Sterling a potvrzoval to i po přestávce. Agüero po pravé straně zatáhl míč do velké vápna a načechraným centrem přes všechny obránce našel Sterlinga, jenž si balón zpracoval a Hugo Lloris měl se zneškodněním jeho pokusu co dělat.

Velká pohroma pro domácí hráče i fanoušky přišla po necelé hodině hry. Harry Kane se snažil dohrát Delpha, který mu setrvačností prošlápl kotník. Kane se z trávníku nezvedal a po chvíli se za doprovodu lékařského týmu odebral do kabin.

Kolem pětasedmdesáté minuty začal sílit tlak Manchesteru City, a proto gól v podání Spurs byl jako blesk z čistého nebe. Krátce po návratu na hřiště po drobných zdravotních neduhách si Son zpracoval vysoký pas od Eriksena, ve vápně se s ním otočil a i za pomoci Edersonova zaváhání jej prostřelil. Sudí ještě přezkoumával, zda se nejednalo o ofsajd, případně odkop od brány, ani v jednom případě však porušení pravidel neshledal.

Pokus o závěrečný tlak v podání hostů byl narušen divákem, který se snažil kvůli zranění Kanea vyčinit Delphovi. Jedinou velkou příležitostí Citizens se stal přímý kop v závěrečných chvílích zápasu, De Bruyneho centr ale zlikvidoval Lloris a Fernandinhova dorážka hlavou mířila nad branku.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (708)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele