základní skupiny - skupina B, 4. kolo
06.11.2018 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter remizoval s Barcelonou, která jako první oslavila postup

V duelu těžkých vah remizoval domácí Inter na stadionu Giuseppe Meazzy s Barcelonou 1:1 a může být spokojen. Slavný stadion si musel na góly počkat až do závěrečné desetiminutovky, kdy se nejprve prosadil Malcom, aby Nerazzurri o chvíli později jako vždy spasil kapitán Mauro Icardi. Lionel Messi nakonec do zápasu vůbec nezasáhl a nebyl ani na lavičce náhradníků.

Pro Inter to byla před zápasem dobrá zpráva, na druhou stranu Barcelona je silná i bez své největší hvězdy a v zápase v Miláně to potvrzovala. Katalánci jako obvykle drželi balón a Inter se na vlastní polovině bránil a vyčkával na vhodnou příležitost k brejku. Ta přišla po čtvrthodině hry a Asamoah vůbec nebyl ve špatném postavení, jenže koncovka se mu vůbec nepovedla. Nepřesnost byla k vidění i na druhé straně, po akci Coutinha pálil Rakitič, ale jen vedle branky. Inter se ubránil i po půlhodině hry po velkém závaru, který nastal po Dembélého střele a vše vyřešil z pohledu domácích odkopem stoper Škriniar.

Slovinský brankář ve službách Interu musel poprvé výrazně zasáhnout až před koncem prvního poločasu, kdy z hranice šestnáctky po odraženém balónu pálil Luis Suárez! Handanovič jeho střelu reflexivně vyrazil. Nerozhodný výsledek vyhovoval oběma týmům, nicméně aktivnější byla Barcelona.

Platilo to i na začátku druhého poločasu. V 60.minutě dokonce Suárez vstřelil gól, jenže v době Rakitićově přihrávky se Urugvajec nacházel v ofsajdu! O čtyři minuty později byl závar i před ter Stegenem, ale Matteo Politano z dobré pozice minul. Pak bylo na hřišti spoustu nepřesností a vše viceméně směřovalo k nerozhodnému výsledku.

Devět minut před koncem držel Inter na polovině Katalánců balón, jenže o něj přišel a hosté bleskurychle přešli do brejku, který čerstvě střídající Malcom potrestal vedoucím gólem. Brazilec se trefil přesně mezi Perišiče a Asamoaha k tyči, kam Handanovič nedosáhl. Jenomže Inter má Maura Icardiho a ten už nesčetněkrát svůj tým zachránil. Proti Barceloně znovu, když se ve vápně obtočil s balónem a střelou mezi ter Stegenovi nohy srovnal na konečných 1:1. Spokojení mohou být oba týmy, Barca udržela první místo a Inter si pojistil druhé.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (488)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele