základní skupiny - skupina A, 5. kolo
28.11.2018 18:55 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Falcaův návrat se nepovedl, Atlético v pohodě vyhrálo

Monaco jede z Madridu poražené, protože po nevýrazném výkonu na domácí Atlético jednoduše nestačilo. Francouzům se nepovedl především začátek utkání, během něhož inkasovali po gólech Kokeho a Griezmanna.

Atlético hodlalo na Wanda Metropolitano udělat další velký krok vstříc prvnímu místu ve skupině, které zatím díky lepšímu skóre drží Borussia Dortmund. Trenér Diego Simeone k tomu využil veškeré opory, mezi které patřili hráči jako Oblak, Hernandez, Koke, Partey, Griezmann nebo Lemar. Pro něj to byl ostatně hodně speciální zápas, protože do Madridu zamířil právě z knížecího týmu.

Monaco pod vedením slavného Thierryho Henryho stále nedokázalo vstát z popela. Podobně jako za svých hráčských let se ale Henry nevzdává a dnes chtěl ukázat, že jeho noví svěřenci jsou na tom stejně. Využil k tomu služeb Jemersona, Chadliho, Tielemanse, Golovina nebo Sylly.

Jenže vstup do zápasu se monackému celku vůbec nepovedl. Horší start si totiž lze jen těžko představit: na půdě soupeře a před zaplněným stadionem prohráváte už od druhé minuty! Právě v té se Koke s balonem dostal blíž k vápnu a tvrdou ranou zkusil štěstí. To mu přálo, protože od obránce Badiashileho se míč dostal až do sítě - 1:0.

S morálkou hostí to udělalo pěknou paseku, protože jim trvalo delší dobu, než se dokázali oklepat a dostat zase do tempa. Tou dobou už byl brankář Diego Benaglio prověřován atakem Thomase Lemara, jehož dělovku zastavila jen tyč! Hostující celek se bránil, seč mu síly stačily, ale prvních pětadvacet minut mu nevyšlo.

Po delším nákopu Filipa Luíse se ta míčem hnal Antoine Griezmann, který tentokrát ještě míč nedoběhl. Ve 24. minutě už ale no. Po skvělé práci Ángela Correy se dezorientovaná obrana francouzského velikána sesypala a Correa mohl po několika kličkách najít na vápně volného Griezmanna. Opora Simeoneho kádru stačila míč zpracovat i překonat Benaglia.

Pro Monaco to byla poměrně hrozivá část zápasu, ale naštěstí pro něj se Atlético po druhé brance trochu uklidnilo. Poklidné tempo utkání občas narušila nějaká střela, například jako pokus Griezmanna po osmatřiceti minutách, ale o nic vážného nešlo. Do druhé půle už v domácím dresu vyběhl Vitolo, kterému dal Simeone šanci místo Kokeho.

Nevýrazného útočníka Moussu Syllu vystřídal pár minut po změně stran Radamel Falcao, v Madridu velmi dobře známý a uznávaný. Talismanem pro Henryho ale nebyl. Šanci mohl monackému návštěvníkovi dát jiný, mnohem méně očekávaný střelec. Obránce Andrea Raggi si totiž naběhl na dlouhý centr a hlavičkoval téměř sám před Oblakem! Zakončení ale hrubě nezvládl.

Na svou šanci čekal velmi trpělivě také Falcao a jeho spoluhráči jej často hledali. Mnohem aktivnější však byl střídající Vitolo, který zamotal hlavy dvěma obráncům a patnáct minut před koncem utkání střelou ve vápně vyzkoušel pozornost Diega Benaglia. Přesto se Monaco dočkalo obrovské šance a byl u toho opět Falcao.

Kolumbijský hrot, který z Madridu přestupoval právě do Monaka, mohl utkání zdramatizovat, když po ráně zpoza vápna Stefan Savić zastavil míč rukou. Sudí Gestranius mu jednak udělil červenou kartu a jednak nařídil penaltu! K ní se postavil právě útočník Falcao, jenže bránu vůbec netrefil.

Mohlo to být ještě velké drama, ale místo toho si Atlético zkušeně pohlídalo výsledek. V závěru ještě brankáře Oblaka vyzkoušel svou dělovkou z volného přímého kopu Tielemans, jenže Oblak byl u tyče na zemi včas a balon rychle vyrazil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Messiáš

3:0

Reagovat
Bastaron

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Gimenez teda asi hrát nebude co?

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes věřím ve velké překvapení .. 1:2

Reagovat
Messiáš

Tonda dneska dá

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim vas o funkcny link, dakujem.

Reagovat
Coutinho10

tak to bylo rychly

Reagovat
smazaný uživatel

Griezmann v zimě do Plzně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele