osmifinále - 1. zápasy
14.02.2018 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Domácí Real Madrid v závěru otočil utkání s PSG

Bílý balet především díky Cristianu Ronaldovi dokázal otočit utkání s Paris Saint-Germain a připsal si na domácí půdě velmi důležité vítězství. Real Madrid potvrdil, že je mužstvem velkých zápasů a nezaskočila jej ani první branka Rabiota.

Bitva dvou gigantů současné evropské kopané slibovala spektakulární podívanou. Oba trenéři se snažili nezklamat diváky, kteří obětovali hodně, aby viděli skvělou podívanou. Domácí Real Madrid toužil ukázat, že pochybnosti španělských médií ohledně budoucnosti Zinedina Zidana jsou nemístné. Do hry se zapojila esa jako Ronaldo, Benzema, Isco, Modrić, Ramos nebo Marcelo s Kroosem.

Za důsledného dohledu italského arbitra Rocchiho se od prvních minut dostaly na hřiště hostující hvězdy Rabiot, Dani Alves, Verratti, Cavani nebo Mbappé, přičemž na důvěrně známé prostředí Santiaga Bernabéua se těšil také Brazilec Neymar, ještě nedávno opora rivala z Katalánska. V hledišti se potkalo mnoho slavných osobností, což dodávalo tomuto prestižnímu střetu punc luxusu navíc.

Od prvních minut se Real nebojácně zakousl do svého soupeře a ukazoval, kdo je tady doma. Za bouřlivého potlesku se Toni Kroos snažil vymodlit si penaltu po pádu ve vápně, ale Rocchi dobře viděl, že kontakt s Yurim Berchichem nebyl zase tak klíčový. Po rychlé kombinaci u vápna se balon dostal opět ke Kroosovi, který z dálky vyzkoušel postřeh brankáře Aréoly, jenž jeho dělovku vyrazil!

Nacha na pravé straně čekaly hodně napínavé chvíle, neb musel svádět rychlostní souboje s Neymarem. Snahu Nachovi upřít nelze, ale ani dobře udržovaná Škoda Superb zkrátka na luxusní Bugatti Veyron nestačí. Na opačné straně se do potíží dostal záložník Lo Celso, který před vápnem fauloval Isca. Cristiano Ronaldo však pálil vedle.

V roce 1994 se Pařížanům povedlo Santiago Bernabéu vyloupit, o což se tehdy postaral útočník George Weah. Klíčové opět bylo neinkasovat. Dnes se mladý brankář Alphonse Aréola staral o to, aby jeho tým držel nulu na kontě, a i za cenu monoklu ve tváři zastavil střelu Ronalda po úchvatném pasu od Marcela.

Hosté si postupně budovali respekt a ve 32. minutě našlo PSG svého Weaha. Úlohu první branky ve 32. minutě nepřevzal žádný z ofenzivní trojky, nýbrž Adrien Rabiot! Mladý záložník si naběhl ve správný čas do vápna, kam mu Neymar poslal balon. Rabiotovi stačilo pouze prostřelit Navase a slavit - 1:0.

O chvíli později mohl srovnat Ronaldo, který obral o míč Lo Celsa, jenže pálil nad bránu! Stejně tak se vedlo Karimu Benzemovi, jenž nevyzrál na Aréolu. Mladý brankář přesto kapituloval. Lo Celso fauloval ve vápně Toniho Kroose a sudí Rocchi ihned pískal. Obrovskou odpovědnost na sebe vzal Cristiano Ronaldo a střelou k tyči srovnal!

Druhá půle začala v mnohem opatrnějším tempu. Real sbíral minuty s balonem u kopaček a hosté jeho převahu nedokázali nijak narušovat. Zajímavou střelu vypustil z kopačky Adrien Rabiot, jehož ránu zastavil Sergio Ramos. Po hodině hry se o průnik pokusil Luka Modrić, na jehož teatrální pád bez kontaktu sudí Rocchi skočil. Cristiano Ronaldo ale pálil jen do dobře postavené zdi.

O chvíli později nastal okamžik pro Garetha Balea, jemuž uvolnil místo Karim Benzema. Dvacet minut před koncem se málem prosadil Presnel Kimpembe, kterému ale na poslední chvíli vložil nohu do rány Sergio Ramos. Trenér Zidane se opět rozhodl pro změnu a do hry vyslal Marca Asensia. A mladý talent se mu odvděčil parádně.

Nejprve poslal po rychlé kombinaci míč před bránu a jeho ostrý centr brankář Aréola vyrazil jen před sebe. Tam byl ve správný čas Cristiano Ronaldo, který kolenem tečoval míč do brány! A aby toho pro Pařížany nebylo málo, o tři minuty později sehrál Real Madrid další parádní kolotoč. S dalším pasem Asensia si naběhnuvší Marcelo poradil nádherně a z první poslal míč k tyči - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1457)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele