čtvrtfinále - odvety
12.04.2016 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester City slaví po výhře nad PSG historické semifinále!

První historická účast ve čtvrtfinále Ligy mistrů a hned postup mezi čtyři nejlepší týmy Evropy! Manchester City překonal papírové předpoklady a po remíze ve Francii dokázal v odvetě dokonce zvítězit. Svěřencům Manuela Pellegriniho stačila proti Paris Saint-Germain jediná střela na branku, kterou však Kevin De Bruyne zakroutil dokonale k tyči.

Úvod utkání sice nebyl žádnou nudnou podívanou, oba týmy se však spíše oťukávaly a na pořádnou šanci si musela rekordní návštěva Etihad Staidum (53 039 diváků, evropské maximum Man City) počkat celou čtvrthodinu. Pak se k přímému kopu z dobrých třiceti metrů postavil Zlatan Ibrahimović a Joe Hart musel jeho pumelici pod břevno vyškrábnout nad.

Ve světle modrém dresu anglického celku hrozil v prvních minutách jedině Sergio Agüero, zato však způsobil hostům veliké potíže. Po De Bruyneho přihrávce střílel vedle, stejně jako posléze, když napřáhl zpoza šestnáctky. Když ale v devětadvacáté minutě pronikl do vápna, kde jej sestřelil Kevin Trapp, polil Pařížany studený pot. Argentinský kanonýr však s pokutovým kopem naložil prachbídně a střelou po zemi vůbec netrefil branku!

První dějství to však poznamenalo a další vzrušení přišlo až po změně stran. Opět ho měl z pohledu Paris Saint-Germain na svědomí Zlatan Ibrahimović - a opět ze standardní situace. Znovu zkoušel tvrdou ránu, ale Hart byl rychle na zemi a míč vyrazil do bezpečí. Krátce nato se hosté dočkali branky, síť rozvlnil Lucas Moura, jenže nahrávající Maxwell se předtím nacházel v postavení mimo hru.

PSG se do své zatím největší příležitosti dostal až po hodině hry. Konkrétně v pětašedesáté minutě si Cavani sice nenaběhl do prázdné kapsy na Lucasův centr, ale Otamendi míč odvrátil pouze na rohový kop. Lucas si tak zopakoval roli asistenta, když od praporku poslal parádní balón na hlavu Thiaga Silvy, ten však v ideální pozici nasměroval míč do připraveného Harta.

A záhy přišel trest. Manchester City čekal na první střelu na branku dlouhých pětasedmdesát minut, trpělivost se jim však dokonale vyplatila. Nepřehlednou situaci před šestnáctkou Paris Saint-Germain šikovně podržel Jesus Navas, Fernando přiklepl balón ke Kevinovi De Bruynemu a ten si poradil fantasticky. Technickou střelu z hranice vápna nasměroval přesně k tyči a Kevin Trapp byl bezmocný.

Od toho momentu se na Etihad Stadium spustil konečně ten dlouho očekávaný strhující zápas. Nervozita obou celků jako mávnutím kouzelného proutku úplně vymizela a hra nahoru-dolů ještě vygradovala. Hned minutu po De Bruyneho brance měl solidní střeleckou příležitost Sergio Agüero, ale v momentě nápřahu mu stojná noha lehce podklouzla a míč zamířil těsně mimo.

Zlobili ale i Pařížané, kteří náhle neměli co ztratit. Ojedinělé mezírky v obraně Citizens využil Edinson Cavani, jenž si naběhl do volného prostoru a i přes stíhajícího Sagnu dokázal levačkou vypálit. Vyběhnuvší Joe Hart však vytáhl excelentní zákrok, a de facto tak ztvrdil postup manchesterského celku mezi nejlepší čtveřici Ligy mistrů.

PSG sice nadále tlačilo, ale další gólovou šanci jim sebral čárový rozhodčí. Maxwellův centr na Zlatana Ibrahimoviće byl perfektní, stejně jako Švédovo zakončení, útočník se však v momentě přihrávky nacházel v dobře metrovém ofsajdu. Ve zbývajících minutách už se Joe Hart namáhat nemusel a po závěrečném hvizdu zaslouženě se spoluhráči slavil postup do semifinále.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (466)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele