základní skupiny - skupina B, 1. kolo
14.09.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Čelůstkův gól potupil Inter na vlastním hřišti

Na začátek, kontrolní otázka, vážení: Turecký fotbalový tým na víc písmen, než je normálně zdrávo, dokázal porazit italského mistra loňské sezony Champions League na jeho vlastním hřišti? Šok, který nadlouho otřásl italskou metropolí a zaskočil snad veškeré sázkové kanceláře v Evropě, se stal realitou. Jak se to stalo?

Trenér Gianpiero Gasperini se po prohře na Sicílii všem fanouškům omlouval a prosil, aby nekritizovali jeho formaci, ale výsledky. Možná proto zvolil dnešní večer formaci jinou, defenzivnější, ale ve výsledky asi podobně neúčinnou, jako byla ta z prvního utkání Serie A. Hra na čtyři obránce Interu také nesvědčí, tak se nabízí otázka, co příjde příště?

Inter začal velmi aktivně, střílel a napadal turecký tým, snažil se vymýšlet zajímavé situace, ale v konečné fázi mu často chyběla přesnost, klid i štěstí. To neměl ani Mauro Zárate, který po půlhodině hry zkoušel prostřelit brankáře Tolgu, ale ten jeho chytrou střelu chytil. Tento brankář byl celkově velmi důležitou postavou v překvapivé výhře Turků. Spolehlivě eliminoval veškeré šance ‚Nerazzurri‘ a tak se neprosadili ani Pazzini, ani Zárate.

Ve druhé fázi utkání tak přišlo několik změn, na hřišti se objevili například Diego Milito nebo další argentinský expres, Ricardo Alvarez a celou hru trochu oživili. Italský celek se snažil tvořit hru a nakonec si i vypracoval dostatek příležistostí na vstřelení branky, ale svůj tlak přetavit ve vedení nedokázal.

Po skvělém pasu Javiera Zanettiho mohl skórovat opět ‚Il Principe‘, ale skvělého brankáře Tolgu překonat nedokázal. Pravidlo o neproměnění šancí platilo i v tomto zápase, Estéban Cambiasso nedokázal odvrátit Altintopovu střelu a český zadák Ondřej Čelůstka byl na správném místě, aby se postaral o změnu skóre.

Inter tedy vrhl veškeré síly i ofenzivní umění do útoku, snahu zvrátit nepříznivý výsledek projevil i mladý talent Coutinho, který ale agónii domácích hráčů i trenéra Gasperiniho vyléčit nedokázal a tak slaví klub s těžko vyslovitelným jménem historické a zároveň šokující vítězství.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (331)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele