čtvrtfinále - 1. zápasy
06.04.2005 20:45 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Bayern Mnichov 4:2

Zajímavý zápas sehrála na Stamford Bridge domácí Chelsea s Bayernem. Po vyrovnané první půli Londýňané svého soupeře ve druhé přehráli a zvítězili o dvě branky. O postupujícím už mohlo být téměř rozhodnuto, ale v poslední minutě snižoval z kontroverzní penalty Ballack.

Německému kouči Magathovi vedle dlouhodobě zraněných Zicklera se Santa Cruzem chyběli v posledním ligovém zápase zranivší se střelci Makaay s Pizarrem, a tak na hrotu útoku byl osamocený Peruánec Guerrero jehož doplňoval Salihamidžič. Chyběli i Schweinsteiger se suspendovaným Demichelisem, jejichž místa v obvyklé sestavě zaujali Hargreaves se Zé Robertem. Chelsea chyběli zranění Robben, Ferreira a Bridge, vykartovaný Kežman i jejich manager José Mourinho, který měl podle všeho sledovat match u televizní obrazovky.

Vynikající výkon předvedl na hrotu útoku Chelsea Didier Drogba, který vyhrál spoustu hlavičkových soubojů a zejména Robert Kovač ho chvílemi nestíhal bránit, dva pěkné góly vstřelil Frank Lampard. Příliš práce neměl český brankář Petr Čech, když mnohem živěji bylo před Kahnem, žádný gól však na vrub německého reprezentačního gólmana nešel.

Chelsea měla raketový start, když se už ve čtvrté minutě dostala do vedení. Terrym centrovaný míč špatně odhlavičkoval stoper Robert Kovač, Duff nabil na střelu Joe Coleovi a ta s přispěním nešťastné teče Lucia skončila za Kahnovými zády. Kapitán Bayernu byl bezmocný. Němci se však svého soupeře nezalekli, po Lampardově chybě stihla obrana Chelsea zblokovat střelu Hargreavese, o chvíli později i Guerrera. Po faulu na Guerrera kopal trestný kop Hargreaves, ale zamířil jen do středu branky a Čech si připsal první úspěšný zákrok.

Chelsea měla vynikající přechodovou fázi do útoku, po rychlé akci, když Drogba vyhrál hlavičkový souboj s Luciem se do šance dral Gudjohnsen, ale Kovač byl u míče dřív. Obrovskou hrubku vyrobil Glen Johnson, když přihrál do výborné pozice Zé Robertovi, ale jeho rána branku těsně minula. Po faulu Carvalha na Ballacka střílel opět Zé Roberto, ale opět mimo branku. První půli zakončil zblokovaný pokus Gudjohnsena, po následném rohu pálil dělovkou vedle Lampard.

Do druhé půle nahradil nevýrazného Salihamidžiče Schweinsteiger, ale jako první zahrozila Chelsea. Po skvostné bleskové akci Drogby a Gudjohnsena střílel Duff, ale jeden z obránců se včas vrátil a jeho pokus zblokoval. Udeřilo na druhé straně. Gallas šel před vlastní šestnáctkou do ostrého skluzu a fauloval. Trestný kop napálil Ballack do zdi, druhý pokus Zé Roberta Čech vyrazil jen před sebe a nekrytý Schweinsteiger prostřelil českého gólmana a uklidil míč do sítě. Na druhé straně hřiště byl faulován Cole, ale Drogba zamířil z trestného kopu jen slabě a Kahn si připsal lehký zákrok.

Chelsea však v těchto fázích zcela ovládla hru a góly na sebe nedaly dlouho čekat. Drogba vyhrál další hlavičkový souboj, míč posunul do cesty Lampardovi, a ten zamířil přesně k tyči a vrátil Chelsea vedení. Další standardní situaci zahrával Duff, ale z trestného kopu Kahna neohrozil, o chvíli později vyrazil německý brankář další Irovu střelu na roh. Třetí gól domácích padl po špatném odkopu Fringse. Agilní Makelele vrátil centrem míč do vápna, Lampard si pohlídal ofsajd, na hrudi si míč zpracoval a z otočky prostřelil Kahna.

Další akci zakončoval Drogba nad, ale vše si vynahradil o pár minut později a gólem tak korunoval svůj výborný výkon. Na Lampardův roh si vyskočil nejvýše střídající Huth, sklepl míč ke Gudjohnsenovi, ten trefil jen Kahna a Drogba už neměl problém míč dorazit do sítě. Bayern však dokázal snížit a udržet své šance do odvety v reálné rovině. Kontakt mezi Carvalhem a Ballackem byl nepatrný, přesto však sudí odpískal penaltu a sám postižený Ballack ji poslal zkušeně do Čechova protipohybu.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

rozbijeme tie sracky jedny nemecke!!! ze jo, kto so mnou nesuhlasi, nech mi vylize prdel!

Reagovat
smazaný uživatel

alebo radsej nie.. fuuuj

Reagovat
HOST*

Ja nesuhlasim. Ale prdel si vyliz sam!

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea to vyhraje at jede!! 3:0 Finále Chelsea-Lyon bude těšte se!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*BarcaFan

1:1 a na Bayernu 2:0.BAYERN!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Shevchenko

2:0 (LAMPARD,DROGBA)

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea vyhraje 2:0, v Bayernu prohraje 1:0, ale postoupí. Sice to mnohým příde k smíchu , ale Chelsea vypadne s Liverpoolem, kterej pujde přes Juventus a nakonec ve finále porazí Lyon. Lyon - Liverpool 2:2 (1:1), prodloužení 0:0 a penalty 3:4. REDS

Reagovat
HOST*Shevchenko

JSI JEBLY?!

LIVER NA 65% NE

LYON NA 55% NE

Reagovat
HOST*

Do semifinale postoupí Juventus,Chelsea,AC Milan a Lyon!!! A finále Juventus a Lyon 2:0

Reagovat
HOST*pan Trampolin

Chelsea vyhraje LM.Protože Bayern je nezastavý a JUVE taky nee.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda,akorát že ve finále bude Chelsea a ne Juventus!!!

Reagovat
HOST*funzo

Juve přes Chelsea ? Dobrá chujovina. Když přešla přes Barcu, tak vyhraje i LM

Reagovat
HOST*funchelsea :))

do semifinále postoupí AC; Lyon; Live a nejjasnějším postupujícím je BAYERN, kterej ve finále porazí Live 1:0.....FOREVER BAYERN

Reagovat
HOST*JANO

Vsetci ste asi spadli z hrusky co?Pekne Vam to jebe ked nevidite ako ta skurvena Chelsea pomaly kraca az do finale.Tam ju moze zastavit jedine iba AC.

Reagovat
HOST*PUYOL

Jezisi kriste,ved to je taky trapny klub.Oni nevedia ani zautocit,len nakopavaju lopty,ako dedincania.Je to najviac precenovany klub asi aj na svete.Ked budu hrat s AC tak im za dva mesiace nedaju gol..Dufam,ze Bayern postupi.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak mě to docela přijemně překvapilo. Kritikové Drogby by se měli chytnout za nos, protože dneska hrál fakt dobře. Lampard super jako vždycky, potěšil i Makelele. Čech moc práce neměl, šly na něj tak čtyři střely, nicméně prvního góla možná chytit mohl, na pencli by nedosáhnul, i kdyby skočil do stejného směru. Otázkou je, zda se měla kopat, když se podobný zákrok na Drogbu na druhé straně nepískal Takže odveta bude ještě zajímavá, i když to vidím na beton Chelsea. Abramovičovi by někdo mohl říct, že v džínách se na zápas LM nechodí Inu Rus. Sice ty džíny jistě stály víc než je průměrný roční plat občana ČR, ale to ho neomlouvá. Chudák Bosák, byl pěkně nachcípanej, občas mu nebylo moc rozumět, což je škoda...

A, prosím, Barceloňáci, přestaňte pomlouvat Chelsea. Je z vás na míle cítit vztek nad tím, že vás vyřadila a jste s tím už mírně trapní. Viz příspěvek výše.

Reagovat
HOST*Pavel

vyradila diky rozhodcim

Reagovat
HOST*yarda

...a díky vaší průchozí obraně, jsi zapomněl dodat

Reagovat
HOST*Pavel

No to je taky pravda

Reagovat
HOST*

úplatek,úplatek

Reagovat
HOST*Jano

Tak ja Barcelonak nie som a predsa mi je z Chelsei na grc!O zakaze startu Mourinha na dvojzapas s Bayernom je na smiech.Jasne ze bol v telefonickom kontakte.Ale na tuto variantu asi ty pani pri ulozeni trestu nemysleli. A teraz je to pochopitelne nedokazatelne.Nevravim ze Chelsea nehra pekny fotbal,ale vzdy mi skor pride ze tu hraju Ibrahimovicove peniazky ako Chelsea. a Vam?Preto ju nemam rad,lebo peniaze mozu prepisat tak bohatu historiu fotb.klubov,ako maju napr.MANCH.UTD,ARSENAL,LIVERPOOL... Co vi na to?

Reagovat
HOST*yarda

Hm, s těma prachama je to něco jiného, vždyť já taky Abramoviče "nemusím"

Reagovat
HOST* fcb

yarda je čúrák

Reagovat
HOST*yarda

čurák se píše buď s kroužkem nebo bez ničeho, TY PÍČO

Reagovat
HOST*D@kt@r

Fandím už léta Bayernu a musím uznat, že Chelsea ho rozhodně přehrála. Bayern nehrál špatně první poločas, ale potom se úplně rozložily obranné řady, což bylo počátkem zkázy. První gól sporný (možná offside, možná ne), skvělý výkon Lamparda, Drogba byl pouze jeho stínem, dal jeden gól z půl metru od brány, což není zase velké fotbalové umění. Pokud se vrátí na hřiště útočné hvězdy mnichovského klubu (Pizarro s Makaayem), odveta bude více než zajímavá a rozhodně bych Bayern ještě neodepisoval. Vzpomeňme na výsledek zápasu, který sehrál Arsenal v Mnichově (3:1 pro Bayern)....

Reagovat
smazaný uživatel

Ukázalo se že Chelsea je v současný době neporazitelná nakonec docela příznivý výsledek pro křečovitý Bayern i když mu to je na nic stejně nepostoupí. Rozhodčímu se zápas Vymkl z rukou. Ještě byl Zajímavej Komentátoruv chraplák.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele