základní část, 14. kolo
27.10.2019 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Velká bitva v Plzni pro Slavii. Sešívaní vedou před Viktorií už o devět bodů

Velký souboj titánů moc krásy nepřinesl, to však Slavii vůbec nemusí mrzet. V Plzni totiž díky jediné brance Hušbauera zvítězila a navýšila náskok na Viktorii již na devět bodů.

Ve Štruncových sadech se, jak ostatně po zápase řekl sám trenér vítězů Trpišovský, odehrála velká fotbalová bitva. Šancí bylo poskrovnu, k vidění byly spíše ostré souboje s několika žlutými kartami. Duelu by možná víc slušela remíza, na to se ale historie neptá.

Trenér Viktorie Vrba poslal do zápasu téměř totožnou sestavu, která před týdnem vybojovala výhru proti Baníku Ostrava. Jen ve středu pole se místo Kopice, jenž neusedl ani mezi náhradníky, postavil Hořava. Po dobrém výkonu zůstal na levém křídle Hloušek, který obvykle působí v obraně. Nevydržel tam však dlouho.

Sešívaní až na drobnosti nastoupili v očekávaném složení. Pouze na pravém kraji zálohy se neobjevil Masopust, místo kterého dostal šanci Ševčík, jenž zaujal ve středu v utkání Ligy mistrů proti Barceloně. V záloze nastoupil také Hušbauer, v útoku zase Tecl. Další protagonista středečního zápasu Zelený se nevešel ani na lavici náhradníků.

Hned v první minutě pustila obrana Slavie za svá záda Krmenčíka, který však celou akci zazdil zkaženou přihrávkou. Krátce poté už musel brankář hostů Kolář zasahovat proti ráně Kalvacha. Plzeň vstoupila do zápasu možná až příliš aktivně, když Řezník po centru z levé strany zbytečně dohrál zasahujícího Koláře loktem. Následně se několik minut nehrálo, neboť pyrotechnická vložka fanoušků z Prahy znemožnila ve Štruncových sadech viditelnost.

V desáté minutě si Hloušek šikovně pustil do běhu autové vhazování Limberského, jenže po jeho centru střílel v obrovské šanci vedle Kayamba. Další šance o osm minut později opět patřila Západočechům. Krmenčík tentokrát našel spoluhráče v náběhu, kterým byl Hloušek, ten ale v krkolomné pozici poslal balón jen do zámezí. Ve 23. minutě konečně zahrozili také sešívaní. Stanciu přímým kopem hledal Součka, kterému scházel krok, aby nebezpečně zakončoval.

Jen něco málo přes půlhodinu strávil na hřišti plzeňský Řezník, jenž musel kvůli zranění střídat. Na hřiště se místo něj podíval Mihálik, jenž se postavil na křídlo, Hloušek se posunul do obrany a Limberský putoval na Řezníkův post pravého beka. Nový muž na hřišti se ve 37. minutě dostal k odraženému míči, z hranice šestnáctky však střílel nad břevno.

Slavia s přibývajícími minutami obléhala území domácích, jenže dlouho bez kloudného výsledku. Až ve 43. minutě zaměstnal gólmana Hrušku střelou z dálky Ševčík, z následného rohového kopu pak strážce svatyně Viktorie musel zasahovat proti pohotovému zakončení Součka. Na začátku dlouhého nastavení první půle hledal Coufal před bránou Hušbauera, jemuž gólové zakončení překazil Hejda, rohový kop se však pravděpodobně chybně nepískal. V páté nastavené minutě už ale přišla branka. Ševčíkův centr vrátil do ohně Olayinka, Součkovu hlavičku Hruška neudržel, v následné skrumáži před bránou se nejlépe zorientoval Hušbauer, jenž nakonec napálil balón do sítě. Pražané se tak gólem do šatny dostali do vedení.

Po změně stran se obě mužstva nejprve jakoby znovu oťukávala. V 56. minutě obránce Slavie Hovorka špatně došlápl a taktéž musel odstoupit, díru v defenzivě pak zalepil střídající Frydrych. V 63. minutě zahrozil Kayamba, ale po centru Mihálika z levé strany pálil z voleje podobně jako v úvodu zápasu vedle tyče. Nedlouho poté byl svým pokusem podobně neúspěšný Krmenčík.

Slavia si ve druhé půli hlídala náskok a Západočeši toho směrem dopředu moc nevymysleli. Jednou z mála výjimek byl volej Limberského z 82. minuty, jenž skončil na boční síti. Největší šanci na vyrovnání měli domácí v 86. minutě. Hejdův nákop vrátil Kayamba na malé vápno, kde byl zcela volný Brabec, jenže trefil blokujícího Frydrycha. V nastavení mohl náskok sešívaných ještě navýšit Olayinka, proti němu ale výborně vyběhl Hruška.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Adhol

Prokletí v Plzni zlomíme a vyhrajeme 1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
FC Parma

1:0 Brabec

Reagovat
Houfi

1:0

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
fsada

Tak taky zkusím tipnout třebas 2:3

Reagovat
DidusIneptus

1:4

Reagovat
Rolf

Budou se lámat nohy,Krmelec-Hovorka a Chorý-Souček a padnou 2 červené.

Reagovat
Rolf

Píská to jeden z nej grázlů Franěk,tak to bude segedínský guláš v přímém přenosu s

přílohou.Ať žije čutaná!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele