základní skupiny - skupina A, 4. kolo
09.11.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hammers prokázali domácí sílu a oplatili Olympiakosu porážku. Těsnou výhru zajistil Paquetá

West Ham zvítězil ve čtvrtém kole skupiny A Evropské ligy 1:0 nad Olympiakosem. Už v první půli si Londýňané vytvořili značnou střeleckou převahu, kterou přetavil ve vítězný gól po změně stran Lucas Paquetá. Kladiváři tak vrátili Řekům porážku z minulého utkání a navíc vyhráli již devátý zápas na domácí půdě v řadě v rámci evropských pohárů. Svěřenci Davida Moyese se výrazně přiblížili k postupu do vyřazovací fáze, naopak šance červenobílých se značně snížily. Z českých reprezentantů se v základní sestavě Hammers objevil pouze Vladimír Coufal, Tomáš Souček nastoupil v 80. minutě.

West Ham z posledních pěti duelů napříč soutěžemi paradoxně zvládl pouze ten s papírově nejsilnějším sokem. V EFL Cupu zdolal Arsenal, mezi tím ovšem ztrácel půdu pod nohama v Premier League a nezvládl ani souboj v Pireu. Kladiváři v Řecku padli, čímž přišli o 17zápasovou evropskou šňůru bez porážky, kterou stanovili anglický rekord. Radost na tribunách stadionu pojmenovaném po Georgiovi Karaiskakisovi ale nevydržela dlouho, když na něm o uplynulém víkendu PAOK nastřílel čtyři branky.

O první větší šanci se ve 13. minutě postaral domácí Saïd Benrahma. Na hranici vápna si připravil balon a vypálil na zadní tyč. Jeho pokus však vyrazil Alexandros Paschalakis na rohový kop. Na další šanci si fanoušci na London Stadium museli počkat až do 32. minuty, kdy pohotově vystřelil znovu Benrahma, ale jeho přízemní pokus brankář vyrazil na roh. O chvíli později měl anglický celek po rohovém kopu další šanci, avšak Nayef Aguerd svou hlavičku nenasměroval mezi tři tyče.

Po změně stran zkusil v 52. minutě vystřelit Konstantinos Fortounis, ale jeho pokus skončil nad horní tyčí branky Lukasze Fabiaňského. Po hodině hry se dostal k zakončení James Ward-Prowse, avšak míč netrefil ideálně a nasměroval ho přesně do rukavic brankáře.

V 73. minutě se ujali The Hammers vedení, když si na centr za obranu od Warda-Prowse naběhl Paquetá a poslal ho přesně do levého dolního rohu. Chvíli před koncem se po rohovém kopu protlačil k hlavičce Mady Camara, ale jeho pokus o vyrovnání zhatila pravá tyč.

Fotbalisté West Hamu tak prodloužili sérii domácích výher v evropských pohárech. V příštím kole se 30. listopadu představí v srbské Bačce Topole, Olympiakos bude hrát tentýž den ve Freiburgu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
OnlyWHU

Komplikovaná veledůležitá výhra po naši komplikovaný hře. Zachránila nás hezká akce po ose Ward-Prowse - Paquetá a v závěru nás zachránila tyč.. Na naši kombinační hru plnou nekonečných přihrávek neúnavní a motivovaní Řekové chytře odpověděli rychlostí a důrazem. Málem jsme doplatili na neproměněný šance z úvodu. Nervy na pochodu až do úplnýho konce. Hezký bylo, že jsme někdo z našich nedostal zbytečnou ČK, do hry máme tak 14 hráčů.

Slabý rozhodčí, který Řekům nedaroval ani vteřinu navíc, a úsměvně naivní komentátor na Sport2. Doporučuji mu seznámit se s kluby, které komentuje.

V neděli sousedi z tabulky Notts, kteří hrají lépe než mají bodů. Tak jsem zvědav. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele