základní skupiny - skupina F, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Alexander Sørloth (© AFP)

Sörloth zajistil Villarrealu první výhru. Bodový zisk Rennes odmítl vyhlížený navrátilec

Hráči Villarrealu zvítězili ve druhém kole skupiny F Evropské ligy proti Rennes 1:0. Trenér hostí se rozhodl hned několik opor nechat od začátku na lavičce, což se mu následně také vymstilo. Rozhodující úder jeho svěřencům zasadil na konci prvního poločasu Alexander Sörloth. Hosté měli exkluzivní možnost srovnat v samém závěru utkání, jenže Martin Terrier, který se na trávníku objevil poprvé od ledna, neproměnil pokutový kop.

"Žlutá ponorka" začala plavbu skupinou Evropské ligy porážkou na půdě Panathinaikosu. Ta se na ní následně podepsala i v domácí soutěži, kde již tři zápasy nevyhrála. Naopak Rennes prožilo o víkendu vytoužený úspěch v podobě tří bodů, které přišly po sérii neuvěřitelných pěti remíz v řadě. Klíčovou postavou ofenzivních řad celku z Bretaně byl Ibrahim Salah, jenž se v nejvyšší francouzské soutěži trefil už třikrát.

Krátce po odehrání 10 minut se v pokutovém území Villarrealu skvěle prosmýkl Ludovic Blas, jehož střelu z úhlu nakonec brankář vyrazil na roh. Na druhé straně zakončoval po parádní kombinaci Manuel Trigueros, španělský záložník však přestřelil bránu Steveho Mandandy. Zkušený brankář musel o pár minut později předvést fantastický zákrok, jelikož Sörloth utekl obraně hostů a nebezpečně vypálil.

Jasný gól měl poté na hlavě Salah, ovšem ten mířil vedle. Neproměněná příležitost ho mrzela daleko víc o několik minut později. Dělovku z dálky vyslal obrovský Sörloth a Mandanda absolutně neměl nárok tuto bombu zneškodnit.

Po změně stran se hosté dostali více do hry, vytvářeli si i nějaké příležitosti, jenže žádná z nich dlouho nemířila do prostoru mezi třemi tyčemi. Po více než hodině hry se dostaly na hřiště opory útoku týmu z Bretaně Amine Gouiri a Arnaud Kalimuendo. V 70. minutě se ukázal také Pepe Reina, střela Blase ale k jeho štěstí letěla pouze doprostřed brány.

Krátce nato ovšem v pokutovém území fauloval a Rennes mělo výhodu penalty. Španělský matador si ale mohl oddychnout, hlavní rozhodčí totiž po zhlédnutí videa svůj verdikt změnil. Napodruhé už ale zákrok ve vápně byl posouzen jako nedovolený a penalty se ujal Terrier, jenž ji následně zahodil, a Rennes tak odjelo ze Španělska s prázdnou.

Villarreal odčinil nezdar z prvního duelu, když francouzského soka porazil. Další zápas sehraje Žlutá ponorka 26. října proti Haifě. Rennes zavítá ve stejný den na horkou půdu Panathinaikosu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele