základní skupiny - skupina E, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse po 14 letech okusilo chuť evropského vítězství. Sváteční moment obstaral bek z Chile

Toulouse doma porazilo ve druhém kole skupiny E Evropské ligy LASK 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil v prvním poločase reprezentant Chile Gabriel Suazo, jenž se od lednového příchodu z Jižní Ameriky trefil teprve podruhé. Les Violets díky němu zvítězili v utkání některého z evropských pohárů poprvé od prosince 2009, kdy v hlavní fázi téže soutěže zdolali srbský Partizan.

Toulouse o víkendu po dlouhé době vykouzlilo svým fanouškům úsměv na tváři, když po šesti duelech v řadě bez vítězství porazilo na domácí půdě Méty 3:0. Na dobrý výkon chtělo navázat opět před domácími tribunami, kde přivítalo tým z Lince. Hosté nebyli příliš daleko od zaskočení favorita skupiny Liverpoolu. Poločasové vedení však nedokázali udržet až do konce, a museli se tak smířit s nulovým bodovým ziskem. Boj o druhou příčku se však zdál být velmi vyrovnaný a LASK přijel do Francie s cílem zvítězit.

Oba týmy hráli od začátku velmi zodpovědně, a tak si fanoušci museli na první velkou šanci počkat do 31. minuty. V té vystihl na malém vápně odražený míč Suazo a překonal svou levačkou gólmana hostů. O devět minut později dostal na velké vápno přihrávku Moses Usor, ovšem následná střela se mu vůbec nepovedla a mířila vysoko nad břevno. Ve 43. minutě si naběhl na skákavý centr z pravé strany Thijs Dallinga, avšak netrefil míč ideálně a v obrovské šanci selhal.

LASK nastoupil do druhého poločasu lépe. V 51. minutě měl na své kopačce srovnání Marin Ljubičić, ovšem jeho jemný lob jen o kousek minul levou tyč. Chorvatský útočník dostal další šanci o chvíli později, kdy jej přesným centrem našel Usor, ovšem ani tentokrát nedopadlo zakončení přesně. Skvělým reflexem se blýskl v 69. minutě Tobias Lawal, kdy vychytal dobře mířenou hlavičku od Dallinga. Les Violets si své těsné vedení dokázali udržet až do konce zápasu a dokonce přidali v nastaveném čase další gól, ovšem z ofsajdového postavení.

Toulouse tak domácí duel zvládlo a připsalo si druhou výhru v řadě. V následujícím kole se 26. října utká s Liverpoolem, Lask ve stejný den vyzve Royale Union SG.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele