základní skupiny - skupina F, 1. kolo
21.09.2023 18:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Maccabi v neoblíbené zemi opět padlo, nelichotivé bilanci šlo naproti od první minuty

Rennes porazilo v úvodním duelu skupiny F Evropské ligy na svém stadionu Maccabi Haifa 3:0. Favorit se nijak nerozpakoval a do vedení se dostal zásluhou Ludovica Blase již v první minutě utkání. Na úspěšného střelce pak ještě do přestávky navázal Adrien Truffert, pro kterého šlo o vůbec první přesný zásah v pohárové Evropě. Izraelský celek tak nevylepšil smolnou bilanci, když z dosavadních pěti odehraných zápasů na francouzské půdě hned čtyřikrát prohrál.

Rennes v létě vydělalo na prodeji Jérémyho Dokua, finance však okamžitě investovalo do posílení zejména záložní řady. Bruno Génésio ale zatím nenašel zcela fungující taktiku, a ačkoliv červenočerní v této sezoně dosud neprohráli, čtyři po sobě jdoucí remízy nebyly tím, co fanoušci očekávali. Maccabi načalo svou letošní evropskou pouť už v úvodním předkole Ligy mistrů. V milionářské soutěži přešlo přes tři soky, pak ovšem nestačilo na Young Boys a zamířilo o patro níž.

Vstup do utkání vyšel jednoznačně lépe domácímu celku. Už v první minutě totiž diváky ze sedadel zvedl povedenou pumelicí z dálky Blas. Brankář Itamar Nitzan s takovým zakončením vůbec nepočítal, a míč tak lehce zaplul za jeho záda. Na skvělý start mohl vzápětí navázat Désiré Doué, svůj pokus hlavou ale poslal jen vedle levé tyče.

Les Rennais hostující tým k ničemu nepouštěli, drželi balon ve své moci a kombinovali kolem vápna. Postupem času se propracovávali i k nebezpečným ranám, Nitzan však předváděl skvělé zákroky. Krátce před půlhodinou hry byl sice krátký na střelu Arthura Theateho, zachránila ho ovšem pravá tyč. Lépe si poté vedl Truffert, jenž se za šestnáctkou opřel do balonu a jeho volej zastavila až síť.

Druhou půli začali červenočerní opět aktivněji. K prvnímu vážnému ohrožení branky se dostal Doué, ale proti jeho ráně ze střední vzdálenosti předvedl Nitzan parádní zákrok. Z následného rohového kopu už ovšem Francouzi skórovali. Nejvýše ze všech se vyšplhal Bertug Yildirim a svou hlavičku umístil přesně pod břevno.

Po hodině hry musel předvést izraelský gólman další zákrok, protože nebezpečně střílel z penaltového puntíku Lorenz Assignon. Po zbytek duelu hráči Rennes kontrolovali své vedení a soupeři nedovolili žádné překvapení.

Klub z Haify tak nezískal ani bod a dál čeká na premiérové vítězství z francouzské půdy. V příštím kole přivítá 5. října Panathinaikos, Rennes se tentýž den představí ve Villarrealu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

5:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele