předkolo playoff - odvety
22.02.2024 18:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Benjamin Bourigeaud (© AFP)

Bretaňská přestřelka na postupu AC nic nezměnila, Rennes si pomohlo dvěma penaltami

Rennes sice v odvetě prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy porazilo na svém trávníku AC Milán 3:2, šťastnějšími však byli po závěrečném hvizdu Italové, kteří díky suverénní výhře z domácího duelu oslavili postup. Les Rennais táhl za málo pravděpodobným úspěchem Benjamin Bourigeaud, jenž i díky dvěma proměněným penaltám nasázel hattrick. Rossoneri ovšem dokázali dvakrát kontrovat a stejně jako při své poslední účasti ve druhé nejprestižnější kontinentální soutěži v roce 2021 se podívají minimálně mezi nejlepších 16 celků.

O postupujícím z tého bitvy bylo prakticky rozhodnuto už před utkáním. V Itálii totiž ovládl první vzájemné měření sil AC Milán, který vyhrál s přehledem 3:0. O víkendu však Rossoneri překvapivě padli na půdě Monzy (2:4), čehož chtělo Rennes využít a pokusit se před domácím publikem o zázrak.

Definitivní tečku za dvojzápasem mohl obstarat již ve druhé minutě Rafael Leao, jeho střelu po průniku do vápna však včasným vyběhnutím zblokoval 38letý Steve Mandanda. Tým z Bretaně musel riskovat a Milánští zase hrozili z protiútoků. Atraktivní podívaná přinesla branku v 11. minutě, kdy za vápnem napřáhl k utažené ráně k tyči Bourigeaud.

Eruptivní atmosféru v Rennes alespoň na chvíli uklidnil přesnou hlavou Luka Jović, jenž za precizní centr děkoval Theu Hernándezovi. Brzkou odpověď chtěl po dlouhém autu přinést Arnaud Kalimuendo, volejem doprostřed ale na svého krajana v bráně AC nevyzrál.

Trochu naivně vystrčil ve vápně nohu Simon Kjaer, což znamenalo soupeřův pád a potrestání z penalty od Bourigeauda, který i podruhé v zápase skóroval díky utažené střele k tyči. Ani tentokrát ale radost domácích netrvala dlouho, za pomoci důrazu a šťastných odrazů se totiž v 58. minutě Leão protančil až ke gólu do prázdné.

O deset minut později završil hattrick dalším nekompromisním gólem z penalty Bourigeaud, jenž tentokrát z puntíku trestal neúmyslnou hru rukou. Tým z Bretaně nechtěl vášnivé publikum zklamat, útočné myšlení již ale ovoce nepřineslo.

Rennes tak sice doma na AC vyzrálo, postup si však kvůli vysoké prohře v Itálii nezajistilo. Rossoneri se svého soupeře dozví během losu, který proběhne 23. února v Nyonu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
fabec1222

Ještě to projedou

Reagovat
LesyJePan

Toto penalta?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele