základní skupiny - skupina G, 3. kolo
26.10.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Enzo Crivelli (© AFP)

Souboj pronásledovatelů Slavie skončil smírně. Šeriff proti Servette zachraňoval bod ke konci

Šeriff Tiraspol remizoval ve třetím kole skupiny G Evropské ligy před vlastními fanoušky se Servette 1:1. Skóre duelu otevřel v závěru první půle Enzo Crivelli, jenž se dostal ke šťastnému zakončení před odkrytou bránou. Tým z Podněstří však dokázal po změně stran odpovědět zásluhou Davida Ankeyeho, jenž rozhodl o dělbě bodů. Smírný výsledek ovšem postupovému snu ani jeden tým nikterak nepřiblížil.

Čtvrteční večer svedl v Tiraspolu k souboji dva prozatímní otloukánky "slávistické" skupiny. Domácí Šeriff na tom byl úplně nejhůře, jelikož se skóre 1:8 a dvěma prohrami uzavíral tabulku. Na vysokém čísle v kolonce inkasovaných branek měla obrovský podíl právě pražská Slavia, která tým z Moldavska v minulém kole rozstřílela poměrem 6:0. Hostující Servette na tom ovšem nebylo o moc lépe, protože rovněž nasbíralo nula bodů, přičemž se dosud ještě ani jednou nedokázalo gólově prosadit.

Ve špatné střelecké formě Švýcaři pokračovali i v Tiraspolu. V páté minutě totiž mohl udeřit Crivelli, když se ocitl s míčem v dobré střelecké pozici, nicméně přestřelil. O moc lépe si vzápětí nevedl ani Alexis Antunes, jenž zpoza vápna minul pravou tyč. Po akcích z úvodu utkání přišel útlum a dlouho se hrálo bez výrazné šance. To vše změnil až Ricardinho, jehož perfektně zahraný přímý kop vyrazil Jérémy Frick. Po následném protiútoku vybojovali Švýcaři roh. Po jeho rozehrání se míč dostal k noze Crivelliho, který si už před odkrytou bránou poradil.

Vosy nechtěly z utkání odejít s prázdnou, a tak vstoupily do druhé půle velmi aktivně. Nebezpečně pálil Ankeye, ale i proti jeho tvrdé ráně se předvedl Frick. Ženevskému celku se začalo nabízet několik příležitostí k rychlým protiútokům. Jeden takový zakončoval Antunes po uvolnění, jenže těsně minul levou tyč. Moldavské snahy nakonec vedly k vyrovnání, když obrana hostů zapomněla na nabíhajícího Ankeyeho, který se sám proti gólmanovi nemýlil. Poté si žádný z týmů nedokázal vytvořit příležitost, jež by vedla k rozhodnutí.

Vyrovnaný zápas tak nakonec vítěze nepoznal. V dalším kole bude oba celky čekat opět vzájemné měření sil, tentokrát však na hřišti Servette.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele