základní skupiny - skupina C, 6. kolo
14.12.2023 21:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Kemar Roofe (© AFP)

Exslávista Sima se podepsal pod loupež v Seville. Rangers si vybojovali vítězství ve skupině

Rangers zvítězili v šestém kole základní skupiny C Evropské ligy na hřišti Betisu 3:2. Čtyřgólovou přestřelku už v úvodním dějství započal v 10. minutě bývalý hráč pražské Slavie Abdallah Sima. Nerozhodný stav následně trval až do 78. minuty, kdy se rozhodujícím gólem prezentoval Kemar Roofe. Hosté tak pozdním zásahem příliš nepotěšili fanoušky Sparty, která doté doby sahala po první příčce, ta nakonec spadla do klína právě skotskému klubu. Na Betis zbyla pouze vstupenka do Konferenční ligy.

Skupina C nabízela neutrálním fanouškům opravdu úchvatnou zápletku, protože všechny týmy stále usilovaly o postup do jarní fáze evropských pohárů. K vybojování první příčky měl nejblíže Betis, který se postupně oklepal z porážky na Spartě a o víkendu dokonce obral o body Real Madrid. Rangers sice přijížděli na jih Španělska v roli outsidera, pyšnili se však produktivní souhrou obránce Jamese Taverniera a ofenzivní stálice Simy.

Úvod klání byl stejně hektický, jako situace ve skupině. Již v osmé minutě zahrozil Sima, jen o chvíli později bývalý slávista i skóroval. Uvnitř vápna využil přiťuknutí balonu od Cyriela Desserse a rázně zakončil k tyči. Domácí svižně vyrovnali skrze Juana Mirandu. Ten se dravě rozeběhl po levém křídle, kam patou poslal míč Borja Iglesias, následná rána z úhlu byla perfektně umístěná.

Scénář dramatické podívané přinesl obratem dvojšanci pro El Glorioso. Nejprve propadla přihrávka až k nehlídanému Héctoru Bellerínovi, jehož dělovku vytěsnil gólman na roh. Po něm se k ráně zpoza vápna dostal Andrés Guardado, orazítkoval ovšem jen břevno. Vzápětí udeřil na druhé straně Dessers, který famózně protančil obranou a s klidem uklidil míč mezi nohy brankáře. Ve 37. minutě vyrovnal Ayoze Pérez, jehož ukázkový obstřel zevnitř vápna náramně zapadl k zadní tyči.

Živý byl i vstup do druhé půle, už v 51. minutě si totiž mohl Isco připsat druhou asistenci. Hlavičkou na bližší tyči ale Assane Diao trefil břevno, štěstí domácí neměli ani o dvě minuty později. Centr z přímého kopu vyústil v zakončení Marca Rocy před malým vápnem, znovu se ale hbitým zákrokem předvedl Jack Butland.

V 68. minutě šli zelenobílí konečně i do vedení, Pérez si ale ke gólové dorážce dopomohl rukou, což neuniklo videorozhodčímu. Toho následně rádi využili ke vstřelení rozhodující branky hosté, před Ruiem Silvou se totiž zjevil volný Roofe, ke kterému propadl míč.

Betis doma překvapivě padl, kvůli čemuž jej čeká jen play off Konferenční ligy. Mezi nejlepšími celky po základních skupinách se naopak s jistotou představí Rangers. Los další fáze je na programu 18. prosince.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
CHONG

Reagovat
Messiáš

Demence, tohle si projeli naprosto sami

Reagovat
Raul=Real

Betis Betis

Reagovat
Well

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele