osmifinále - odvety
14.03.2024 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rafa Silva (© AFP)

Benfica v upršeném Glasgow vyřadila Rangers a pomohla českému koeficientu

Fotbalisté Benfiky zvítězili v odvetě osmifinále Evropské ligy na hřišti Rangers 1:0 a postoupili mezi nejlepších osm celků soutěže. Dramatickou přestřelku z úvodního klání vystřídala taktická bitva, kterou v deštivých podmínkách až po více než hodině hry rozhodl nejlepší střelec portugalského celku v této sezoně Rafa. Tento výsledek kromě příznivců Orlů potěšil také tuzemské fanoušky, neboť znamenal vypadnutí posledního zástupce Skotska, s nímž svádí Česko tuhý boj o 10. místo v pořadí koeficientu.

Rangers se v roce 2024 rozehráli k famózním výkonům, což se promítlo i do úvodního klání v Lisabonu. Odtud si nakonec odvezli nadějnou remízu 2:2, avšak z pohledu The Gers mohlo být ještě lépe. Benfiku ale spasil Ángel Di María, jenž dal gól a u vlastní branky Connora Goldsona byl právě on autorem předcházejícího centru. Argentinec tak měl podíl na všech čtyřech trefách Orlů v jarní části Evropské ligy.

Podle očekávání sledovali fanoušci vyrovnanou bitvu také na stadionu v Glasgow. V úvodní půlhodině vyzkoušel každý tým pozornost brankáře pouze jednou a důraz byl kladen především na minimalizování počtu chyb. Ve 37. minutě dostal na pravé straně více prostoru Di María, jeho přihrávka však na podmáčeném trávníku prosvištěla kolem všech spoluhráčů. Následovaly tři slepené rohové kopy, se kterými si obrana Rangers dokázala bez větších potíží poradit.

Krátce po změně stran se Cyriel Dessers skvěle uvolnil v pokutovém území a jeho střelu až na poslední chvíli srazil na roh jeden z bránících hráčů. V 66. minutě využil Rafa své rychlosti a po dobře odbráněném rohu vystartoval směrem k soupeřově bráně, milimetrově si pohlídal ofsajdové postavení a po přihrávce Di Maríi v souboji jeden na jednoho vyzrál na domácího gólmana. Jednogólový náskok už fotbalisté Benfiky ve zbývajících minutách ubránili.

Vítězství Orlů tak rozhodlo o tom, že Rangers nezopakují finálovou účast ze sezony 2021/2022. Los další fáze soutěže je na programu 15. března.

Autor: Livesport.cz / David Tůma

Komentáře (3)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1, Benfica na pentle

Reagovat
Elmas

2:3e

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele