základní skupiny - skupina C, 1. kolo
21.09.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Rangers (© AFP)

Betis reparát v Glasgow nezvládl. Rangers zvítězili po zásahu bývalého slávisty Simy

Rangers porazili v úvodním zápase skupiny C Evropské ligy Betis 1:0. Dlouho vyrovnaný duel rozhodl po hodině hry bývalý hráč pražské Slavie Abdallah Sima, jenž se v sešívaném dresu proháněl po trávníku Ibrox Stadium i ve slavném vyhroceném duelu před dvěma a půl lety. Andalusanům tak návrat do skotského velkoměsta nevyšel podle představ a podobně jako v roce 2021, kdy se střetli s Celticem, odjeli domů bez bodu.

Ostře sledovaný souboj klubů s velkou fanouškovskou základnou na dálku pozorně sledovali i příznivci pražské Sparty, protože právě tyto celky měly být dle papírových předpokladů hlavními konkurenty Rudých v boji o postup. Sázkové kanceláře označily za mírného favorita domácí tým, v jehož sestavě nechyběl ani exslávista Sima. Také hosté měli ve svém kádru řadu zajímavých fotbalistů v čele s bývalým hráčem Realu Madrid Iscem, jenž do Betisu přišel z konkurenční Sevilly FC.

Zvednout domácí příznivce ze sedadel chtěl již v páté minutě Rabbi Matondo, pohledný individuální průnik však nezavršil stejně povedenou střelou. Další šanci měli ve vyrovnaném klání hosté, Abde Ezzalzouli ale i přes dobré počínání si ve vápně na brankáře nevyzrál. Po půlhodině hry se ke slovu znovu přihlásil mladý Maročan, jedovatá rána napříč vápnem ovšem těsně minula zadní tyč.

Ihned po výměně stran se snažili ujmout vedení hráči Rangers. Nejdříve se k centru do vápna dostal Matondo, na jeho střelu ale zareagoval pohotovým skluzem obránce. Dalekonosná pumelice Toma Lawrence o chvíli později zase jen lízla vnější stranu tyče. Konstrukci trefil v 56. minutě i jeho kolega v modrém Borna Barišič, jehož rána z přímého kopu nespadla dost rychle. Druhá půle byla mnohem jednostrannější, což se povedlo dokázat změnou skóre známé tváři pro české fanoušky. Po sérii rohů totiž následovala nepřehledná situace ve vápně, při které konečně dopravil míč do brány Sima. Závěrečná čtvrthodina přinesla probuzení ofenzivních snah El Glorioso, vyrovnat však nedokázali.

Rangers zápas zvládli a vykročili do letošního ročníku vítězně. Tři body budou chtít přidat i 5. října na hřišti Arisu Limassol. Betis ve stejný den přivítá Spartu Praha.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele