základní skupiny - skupina B, 3. kolo
26.10.2023 18:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Marseille se konečně dočkala tří bodů. Antickou zápletku nechtěně rozluštil Stankovič

Olympique Marseille vyhrál ve třetím kole skupiny B Evropské ligy na svém hřišti nad AEK Atény 3:1. Francouzský tým nakročil k plnému bodovému zisku již v první půli, kdy jej poslal do vedení Vitinha. Po změně stran sice dokázal řecký celek srovnat, krátce nato však ve vápně fauloval Cican Stankovič, za což viděl červenou kartu, čímž navíc pro soupeře zařídil pokutový kop. Z toho následně skóroval Amine Harit, jehož rozhodující branka znamenala také premiérový tříbodový zápis domácích do tabulky.

Hráči Marseille se ani pod novým trenérem Gennarem Gattusem herně nezlepšili, z čehož pramenila i víkendová porážka na hřišti Nice. Olympionici se tak z posledních osmi soutěžních duelů radovali z vítězství pouze jednou, a to navíc proti nováčkovi francouzské ligy z Le Havre. Ani tentokrát Francouze nečekal jednoduchý úkol, jelikož na jejich půdu přijely Atény. Řecký klub ve skupině B překvapoval, když dokázal porazit Brighton a poté uhrát také bod s Ajaxem, díky čemuž byl v tabulce první.

Atény diktovaly od úvodních minut tempo zápasu. Domácí měli často problém probojovat se na útočnou polovinu hřiště. Byli to však fotbalisté v bílých dresech, kteří jako první rozradostnili své příznivce. Po přesné přihrávce Jonathana Clausse se prosadil Portugalec Vitinha. Ve druhé části prvního dějství se aktivita hostů vytratila a Olympique platil za výrazně lepší celek. Nejblíže vyrovnání byl Steven Zuber, který v nastaveném čase napálil míč za záda Rubena Blanca. Nacházel se však v postavení mimo hru, a jeho branku tak rozhodčí neuznal.

Domácí podcenili začátek druhého poločasu a hned v 53. minutě inkasovali. Střelcem vyrovnávacího gólu se stal Orbelin Pineda. AEK si však dobrý nástup pokazilo v 57. minutě. Stankovič sestřelil ve vápně útočícího Vitinhu a za svůj zákrok uviděl červenou kartu. Následný pokutový kop s ledovým klidem proměnil Harit. Neukázněná řecká obrana předvedla další chybu v 69. minutě. Nešetrnost Nordina Amrabata znamenala druhou penaltu, kterou bez větších problémů proměnil Jordan Veretout. Na 4:1 mohl upravil v 86. minutě střídající Ismaïla Sarr, avšak po přezkoumání videorozhodčím byla jeho branka odvolána kvůli ofsajdu.

Marseille tak napravila ligovou porážku a doma získala důležité tři body. V následujícím kole, které je na programu 9. listopadu, se oba týmy střetnou znovu. Tentokrát však v řeckých Aténách.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
Mandanda_30

....Zajímavý zápas Kondogbia na to, že byl pořád zraněnej, tak dneska super ALLEZ L'OM

Reagovat
Israha

Konečně jsme taky měli trochu štěstí a někdo zase daroval vítězství individuálními chybami nám. Jinak ale ne úplně ideální výkon, se kterým za 14 dní v Řecku vyhrajem jen stěží. Balerdi zpátky na lavičku, tou redkou o víkendu se vrátil do starých kolejí, a Ndiaye by měl na každém tréninku dostávat dvě hodiny přídavku, kdy se bude učit střílet, to je z jeho strany zoufalost. Vitinha svým důrazem velmi přínosný, Kondogbia dominantní, zbytek tak nějak standardní výkony. Lyon s tímhle asi porazíme, ale Gattusův přínos tam pořád úplně nevidím...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele