základní skupiny - skupina A, 3. kolo
26.10.2023 18:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Rodinei (© AFP)

Kladiváři v Pireu tvrdě narazili. Evropská jízda West Hamu dostala stopku, Coufal chyběl

Olympiakos se ve třetím kole hlavní fáze Evropské ligy dočkal ve skupině A premiérového vítězství, když doma zdolal West Ham 2:1. Kladiváři do zápasu vstupovali s rekordní anglickou šňůrou 17 evropských duelů v řadě bez porážky, v Pireu však už v úvodní půli dvakrát inkasovali. Toto manko se Londýňanům nepodařilo stáhnout a poprvé ztratili body, přesto v tabulce zůstali na vedoucí pozici. Z českých reprezentantů nastoupil jen Tomáš Souček, Vladimír Coufal v nominaci scházel.

West Ham přijížděl na horkou řeckou půdu po tvrdé porážce v Premier League, kde o víkendu padl s Aston Villou 1:4. Skupinovou fázi Evropské ligy měli však Kladiváři velmi dobře rozehranou, jelikož v prvních dvou kolech zvítězili. To se naopak dosud nepovedlo Olympiakosu, jenž byl se ziskem jednoho bodu až třetí. Celek z Pirea měl za sebou již typicky velmi vyhrocené ligové derby s Panathinaikosem, jež se ovšem nedohrálo kvůli fanouškům, kteří trefili jednoho z hráčů petardou.

První desetiminutovku zápasu začaly oba týmy velmi opatrně. V nejvýraznější akci se objevil Sotiris Alexandropoulos, jehož střela po krásném uvolnění mířila pouze do středu branky. Ve 32. minutě předvedl své fotbalové umění Konstantinos Fortounis. Zpracoval si tvrdou přihrávku, přešel přes dva hráče a z velkého vápna krásně zakončil do levého dolního rohu branky. V nastaveném čase prvního poločasu přidali domácí svůj druhý gól. Neštastníkem se stal Angelo Ogbonna, který při snaze o odkopnutí prudkého centru tečoval míč do vlastní sítě.

Ve druhém dějství dostali Kladiváři výhodu přímého kopu. James Ward-Prowse si postavil ve 48. minutě míč a jen těsně minul levou tyč. Alexandropoulos zkusil své štěstí v 71. minutě, kdy ze středu šestnáctky minul jen o kousek pravou šibenici. The Hammers vstřelili kontaktní branku v 86. minutě. Odražený centrovaný balon vystihl Lucas Paquetá a parádně jej z voleje napálil do sítě.

Olympiakos tak domácí duel zvládl a zamíchal kartami ve skupině A. V následujícím kole se oba celky sejdou k odvetě, která je v plánu 9. listopadu v Anglii.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat
OnlyWHU

Nádherná pohárová série skončila na hřišti více motivovanýho soupeře. Z naší strany v prvních dvou třetinách odfláknutý zápas s velmi hratelným soupeřem. Lehkomyslně jsme si nechali výsledek skupiny až na domácí zápasy. Výbuch náhradníků nezachránilo ani vystřídání oporami. Dojem trochu vylepšil až krásný gól Paquety a náš tlak v závěrečných minutách.

Nabízí se otázka, k čemu nám je především Ings (za 10 mega!) a nakonec nyní už i Fornals se stále nemotornějším Ogbonnou. Johnosn i Cresswel vhodní už jen na soupisku? Neviditelný Kudus!

Naši bilanci z posledních zápasů může zachránit pouze nedělní výhra nad Evertonem. COYI!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele