základní skupiny - skupina F, 4. kolo
09.11.2023 18:45 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
AEK Arena, Larnaka

Reportáž

Alexander Sørloth (© AFP)

"Žlutá ponorka" se vynořila v pravou chvíli a předvedla skvostný obrat. Haifě nestačila ani kouzla Kaiufa

Haifa ve čtvrtém kole skupiny F Evropské ligy podlehla Villarrealu 1:2. Povedený první poločas domácích, ve kterém se prosadil Abdoulaye Seck, korunoval chycenou opakovanou penaltou brankář Sharif Kaiuf. Mladý Izraelec dlouho držel naděje Maccabi na bodový zisk. V závěrečné desetiminutovce ale dvakrát kapituloval, když vítěznou trefu vsítil Alexander Sörloth, jenž se tak zasloužil o famózní obrat a výhru španělského celku. Ten se díky tomu vyhoupl na druhou příčku tabulky a výrazně se přiblížil postupu.

Haifa vstupovala do prvního soutěžního zápasu od začátku října díky pohostinnosti kyperské AEK Areny v Larnace, která dovolila hostit utkání proti Villarrealu. Vzhledem k tomu, že kvůli odložení izraelské ligy na neurčito nemělo Maccabi žádné domácí povinnosti, odletěl o víkendu na Kypr celý jeho kádr včetně zahraničního kontingentu, jenž opustil Izrael na začátku konfliktu. Favoritem však byli Španělé, kteří nutně potřebovali bodovat, aby se v boji o postup dostali do lepší výchozí pozice.

Tápající "Žlutá ponorka" se dlouho nemohla dostat do provozní teploty. Po čtvrthodině hry však konečně zařadila správnou rychlost a začala ohrožovat branku Kaiufa. O první velkou příležitost se postaral Chilan Ben Brereton Díaz, propagační střelu ale domácí gólman s přehledem zlikvidoval.

Navzdory obrazu hry se z branky nakonec radovali domácí. Po lišácky zahrané standardní situaci se prosadil obránce Seck. Celá akce byla kvůli možnému ofsajdu sáhodlouze zkoumána videorozhodčím, ovšem gól byl uznán. Villarreal měl obrovskou příležitost vyrovnat, naneštěstí Sörloth neproměnil penaltu a při opakovaném kopu selhal také Manu Trigueros. Oba pokusy senzačně zlikvidoval izraelský brankář, kterému tak rázem narostla křídla.

Žlutí tlačili domácí fotbalisty hluboko do pokutového území a Izraelcům mnohdy nezbývalo nic jiného než nazdařbůh míč odkopnout. Poslední slovo měl však stále čaroděj Kaiuf, který svou bránu doslova zaklel proti střelám soupeře. Hráči v zeleném se své příležitosti také dočkali. Anan Khalaili prošel sebevědomě až před veterána Pepeho Reinu, kde ovšem pozbyl sebevědomí a vyloženou šanci zahodil.

Za své snažení byli hosté přece jen odměněni v podobě vyrovnávací branky. Přízemní střelou srovnal skóre utkání Álex Baena. Celek z provincie Castellón nakonec prokázal zkušenosti a dokázal vstřelit i vítězný gól. Alberto Moreno našel Sörlotha, který z dorážky zajistil tři body pro Žlutou ponorku.

Španělé tak nezaváhali a proti Maccabi získali plný bodový zisk. Oba celky sehrají další kolo skupinové fáze 30. listopadu. Haifa změří síly s Rennes, Villarreal poté vyzve Panathinaikos.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele