základní skupiny - skupina E, 6. kolo
14.12.2023 18:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Thijs Dallinga (© AFP)

Toulouse si v Rakousku došlo pro místenku v play off, LASK se rozloučil porážkou

Fotbalisté Toulouse zvítězili v závěrečném zápase skupiny E Evropské ligy na hřišti LASK 2:1, a pojistili si tak druhou postupovou příčku. Na první branku utkání si diváci počkali až do 54. minuty, kdy poslal francouzský celek do vedení Thijs Dallinga. Ačkoliv na sebe domácí odpověď nenechala dlouho čekat, poslední slovo měl obránce Les Violets Gabriel Suazo. Rakouské mužstvo tak obsadilo v tabulce poslední příčku a v jarní části sezony si poháry nezahraje.

Poslední utkání ve skupině E bylo klíčové především pro domácí LASK, který stále živil reálnou naději alespoň na třetí příčku v tabulce, a tedy následný posun do play off Konferenční ligy. K tomu potřeboval porazit Toulouse a modlit se k vítězství Liverpoolu nad Royalem Union. Francouzský celek ale také nechtěl nic podcenit, jelikož při případné vysoké prohře a zároveň i pádu týmu z Anfield Road mohl teoreticky přijít o druhé postupové místo.

Domácí snažící se vydrápat ze dna skupiny E jednoznačně diktovali tempo hry. Skvělou aktivitou se prezentoval bývalý hráč pražské Slavie Moses Usor. Byl to však Rakušan Ivan Ljubič, který byl nejblíže otevření skóre, když po čtvrthodině hry otestoval pozornost hostujícího gólmana. Toulouse hrozila ztráta postupového místa, a tak prokázalo charakter a ve zbylém čase první půle dokázalo také několikrát ohrozit branku gólmana Tobiase Lawala.

V 54. minutě byli fanoušci v Raiffeisen Areně poprvé svědky přesné trefy. Nejlepší střelec Fialek Dallinga proměnil bleskový protiútok Toulouse, a zajistil tak jednobrankové vedení. Gólobraní pokračovalo hned v 61. minutě, když si na centr Filipa Stojkoviče naskočil Marin Ljubičič a nekompromisně zakončil hlavou. LASK ovšem stejně vyšel bodově naprázdno, protože v 83. minutě zajistil výhru hostů střídající Suazo.

Toulouse tak v Linci uspělo, a bez problému si tak pojistilo druhou postupovou příčku. Svého soupeře pro vyřazovací fázi se dozví v losu, který proběhne 18. prosince.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (2)

Přidat komentář
0:1

2:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele