předkolo playoff - 1. zápasy
15.02.2024 18:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Igor Paixão střílí první branku utkání (© AFP)

Přesné hlavičky vyústily v remízu. Na gól maličkého Brazilce odpověděl mohutný Lukaku

AS Řím uhrál v prvním zápase vyřazovací fáze Evropské ligy remízu 1:1 na hřišti Feyenoordu. Domácí se v závěru první půle dostali do vedení, když se hlavou prosadil jen 168 centimetrů vysoký Brazilec Igor Paixao. Po změně stran ovšem prokázal své neoddiskutovatelné kvality Romelu Lukaku, jenž Římanům taktéž přesnou hlavičkou zajistil pohodlnější výsledek do odvety. V dresu rotterdamského celku zasáhl do duelu od 63. minuty i český reprezentant Ondřej Lingr.

Římané po dvou vítězstvích pod novým trenérem Danielem De Rossim naposledy tvrdě narazili, když o víkendu prohráli doma s Interem 2:4. Po těžkém zápase čekal na Vlky "starý známý” v podobě Feyenoordu, s nímž se utkali ve čtvrtfinále minulého ročníku a rovněž v předloňském finále Konferenční ligy. Z obou případů vyšli šťastněji Giallorossi, kteří plánovali svůj trend proti nizozemskému celku prodloužit.

"Vlci" hrající v černých dresech byli od úvodu velmi aktivní. V 10. minutě ukázal poprvé svá kouzla Paulo Dybala, jenž našel za obranou Lorenza Pellegriniho, tomu se však nepovedlo obejít domácího brankáře. Obrovská šance přišla ve 21. minutě i na druhé straně. Paixao byl při svém sólu do pokutového území nezastavitelný, jenže nakonec namířil míč jen těsně vedle levé tyče.

V atraktivní první půli zvonilo i břevno, které nastřelil ve 41. minutě Leandro Paredes. Poslední slovo před odchodem do šaten měl ale přece jen aktivní Paixao, jenž nechytatelnou hlavičkou překonal Mileho Svilara.

AS Řím po změně stran přeřadil na vyšší rychlostní stupeň, což vedlo v 67. minutě k vyrovnání. Milimetrově přesný centr od Leonarda Spinazzoly skončil na hlavě Lukaka, který namířil míč do sítě. V závěru střetnutí se domácí dostali do dvou velmi dobrých šancí. Pokus Santiaga Giméneze zlikvidoval Svilar a překvapivá střela od Luky Ivanušece skončila jen na tyči. Vyrovnaná bitva tak na nizozemské půdě dospěla k remíze.

S výsledkem tedy nakonec byli spokojenější Římané, kterým bude v odvetě hrané 22. února stačit k postupu jakákoliv výhra.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (14)

Přidat komentář
Largo

Daje Roma!

Reagovat
Pharrell

1:2 AS Roma win

Reagovat
Largo

Doufam

Reagovat
fcb+mufc

3-1

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Johny1993

1:3 Forza Roma !!!

Reagovat
Truffaldino

Vidím to stejně.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Reagovat
Pharrell

Hm celkem předpokládaný tip podle EF . Ale na hřišti se snad uvidí že momentálně domácí nemají na hosty noo .

Reagovat
Largo

To ja davam spis tak z povercivosti

Reagovat
Pozor skluz!!!

To couvání stoperů místo zmenšení střeleckého úhlu dalo Feye tři dobré šance, pak Llorente neobsadí a je z toho gól.

Na Gimeneze bych nasadil Smallse místo Llorenteho, je mi jedno jak dlouho nehrál, na osobku to bude ok, Mancini bude klidnější, hlavy jsou naše vzadu.

Edo je nějaký nevýrazný, klidně bych dal Renata a do hry musí El Sha.

Občas necháme Feye příliš hrát, ale je to nutné, abychom vydrželi až do konce, a nějak mi to nevadí, když budou beci vystupovat, zatím jim šance jen dáváme.

Otočme, daje!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele