základní skupiny - skupina D, 1. kolo
08.09.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Senne Lynen (© AFP)

Souboj dvou Unionů zvládl v Evropské lize ten belgický. O výhře rozhodl Lynen

Svou vůbec první porážku v této sezóně utrpěl Union, který do téhle chvíle působil v podstatě téměř neomylně a mohl se třeba pyšnit nedávnou remízou uhranou s Bayernem. Nyní mu ale Saint-Gilloise dalo ochutnat jeho medicínku. Kompaktně bránilo, svého soupeře do šancí moc nepouštělo, vykázalo vysokou efektivitu a v Evropské lize uzmulo poměrně nečekaný skalp.

Domácí poprvé zahrozili v 18. minutě, to když po pravé straně pláchl Haberer, jeho nahrávka propadla ve vápně až k Behrensovi, ten do balónu levačkou drknul a směroval ho zřejmě mezi tři tyče, avšak od bránícího Kandousse se dostal nakonec jen do zámezí. Union nedokázal na dobře organizovaného rivala správně vyzrát, ten navíc ukázal, jak produktivní umí být, a ve 39. minutě se z ničeho nic ujal vedení. Boniface podnikl parádní individuální akci z levé lajny až k pokutovému území, ve správný moment pobídl Lynena, který pak střelou z voleje zacílil.

Marně se ve druhém poločase pokoušel berlínský celek o zvrat nepříznivého stavu. Bruselský rival pořád mistrně bránil, navíc mohl svůj náskok navýšit zásluhou Vanzeira, ovšem ten míč poslal po pasu Lapoussina hlavou mimo prostor brány. Zmar domácích v samém závěru ještě podtrhla červená karta pro Michela, jenž ve středu pole nešetrně zezadu přišlápl nohu Teumy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
ladyboy arsenal

2:2

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele