základní skupiny - skupina H, 2. kolo
15.09.2022 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Marek Hamšík (© AFP)

Hamšíkova trefa pomohla Trabzonsporu k výhře nad Crvenou Zvezdou

Trabzonspor před týdnem nestačil venku na Ferencváros, k lepším zítřkům v Evropské lize tak nyní potřeboval nějaký úspěch, a ten se v jeho podání opravdu dostavil. Crvena Zvezda se neprezentovala dobře. Sice oproti předchozímu utkání proti Monacu aspoň jednou skórovala, avšak s celkovým vystoupením nemohla být spokojená. A ve skupině H prohrála už podruhé.

Úvodní patnáctiminutovka nabídla pouze velkou oťukávanou mezi oběma celky. První větší šance přišla na řadu až v 16. minutě, to když opravdu hodně ostře vypálil Trézéguet a brankář Borjan jen s vypětím všech sil vyrážel balón nad své břevno. O pár momentů později nicméně Trabzonspor gólově udeřil. Trézéguet z levé strany vběhl do vápna, všiml si, že u druhé tyčky se nachází nikým nehlídaný Hamšík, a ten Egypťanův pas využil z blízkosti velmi jednoduše.

Crvena Zvezda se snažila o srovnání stavu ve 33. minutě, pravačkou mířil chytře na zadní tyč Bukari, jenomže gólman Cakir ukázal, že se umí pořádně natáhnout, a míč na poslední dobrou vyškrábl do zámezí. Hosté obecně nepůsobili směrem dopředu příliš nebezpečným dojmem, a navíc si cestu za pozitivním výsledkem dost zkomplikovali v 63. minutě. Druhou žlutou kartu a následnou červenou vyfasoval Kangwa, který nepříjemně přišlápl ve středu pole Bakasetase.

Přesilovku následně turecký soubor bleskově využil. Kanga přišel o merunu, kterou mu sebral Bakasetas, ten poté ihned pobídl Trézégueta, jenž nasměroval svou dělovku tvrdě do šibenice. Bělehradský celek, oslabený a po herní stránce mdle působící, stačil ve zbývajícím čase pouze jednou skórovat, v 89. minutě zužitkoval přihrávku od Mustaphy střelou na bližší tyč Nikolič.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele