základní skupiny - skupina H, 4. kolo
13.10.2022 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Alexander Nübel (© AFP)

Groteskní taškařice Nübela se Sarrem odstartovala debakl Monaca na půdě Trabzonsporu

Brzké vyloučení předznamenalo před týdnem neúspěch Trabzonsporu na půdě Monaca, které nakonec urvalo svou druhou výhru, turecký celek každopádně před vlastními fanoušky svému sokovi porážku vrátil, a to se všemi úroky. Díky čtyřem přesným zásahům navíc sesadil právě knížecí výběr na třetí místo tabulky. V současné chvíli mají oba týmy stejný počet šesti bodů.

Že je uskupení písmene H vyrovnané, dokazuje ten fakt, že se všechny čtyři celky, a to včetně prvního Ferencvárose a poslední Crvené Zvezdy, mohou rvát o postup do play-off Evropské ligy. Trabzonspor i Monaco mají přitom dvě kola před koncem prakticky tu samou startovní čáru, akorát je potřeba připomenout, že domácí získali na svou stranu lepší vzájemnou bilanci.

Monaco umí působit jako den a noc. Několikrát se o takové skutečnosti mohli jeho příznivci přesvědčit během letošní sezóny. Remízu umělo uhrát v Ligue 1 na půdě PSG, následně si ale neporadilo doma s Troyes, nebo je nabíledni předložit další nedávný příběh z evropské scény, kdy jako favorit vstupoval po třech vítězstvích v řadě napříč oběma soutěžemi do měření sil s Ferencvárosem, aby stejně padl o branku. Do Turecka cestoval dokonce se solidní statistkou čtyř skalpů za sebou. Jenže nakonec utrpěl po matném výkonu svůj nejkrutější debakl vůbec.

Přitom Karadeniz Firtinasi například generálka před tímto mačem nevyšla nikterak dobře, na vlastní půdě se konala pouze plichta s Kasimpasou. Ve finále každopádně držel Trabzonspor s ASM krok a na konci prvního poločasu se ujal vedení. Hosté si sice vytvořili jakousi první větší možnost zásluhou Ben Yeddera, ten ovšem v 16. minutě nehlavičkoval přesně, takže se následně ve 44. minutě mohl radovat ze vstřeleného gólu jejich konkurent. Obrovskou chybu přitom vyrobil monacký gólman Nübel. A nedá se na jeho počínání najít cokoliv pozitivního, stěží odhadovat, co zamýšlel, když nikým neatakovaný rozehrával míč z vlastní šestnáctky. Je pravda, že jakousi vinu nese na celé plískanici taktéž Sarr, který si sice o balón křikl, aby mu byl dodán, fakticky se ale spoluhráči spíše zamotal do cesty, až si zapsal kuriózního vlastence.

Tenhle moment jako by s Monacem po obrátce tvrdě zamával. Trabzonspor zkrátka kopal do bezmocného, aniž by bral jakékoli ohledy. Ve 48. minutě využil hlavou pas po kopu z rohu, který zahrál Bakasetas, zdárně Vitor Hugo, v 57. minutě skóroval chytře z přímáku Bardhi, a vítězství poté pečetil ještě v 69. minutě Trézéguet, jenž zacílil parádně na vzdálenější tyčku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele