základní skupiny - skupina B, 2. kolo
15.09.2022 21:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Martin Terrier (© AFP)

Fenerbahce vydolovalo remízu, Rennes si v závěru zápas maximálně pokazilo

Když Rennes zkraje druhé půle dvakrát během krátkého období skórovalo, zdálo se, že je jeho konkurent zralý na vztyčení bílé vlajky, aby se náhodou nekonal nějaký výsledkový masakr. Jenže Fenerbahce svoje zbraně nesložilo, dohnalo manko dvou přesných zásahů a doslova a do písmene vyválčilo aspoň bod. O vyrovnání se postaral v závěru z penalty Enner Valencia.

Jako první zahrozilo Fenerbahce, a to prostřednictvím Batshuayie-Atungy, kterému balón do vápna prostrčil Yüksek, Belgičan se ocitl ve vyloženém postavení, avšak gólman Mandanda vytáhl ze svého klobouku důležitý zákrok. Ve 23. minutě se poprvé osmělilo rovněž Rennes, jenže Bourigeaud neseřídil svoje mířidla ideálně a nasměroval merunu pouze vedle branky.

První poločas zkrátka žádný klíčový moment nenabídl, zato druhý byl podstatně výživnější. A v 52. minutě došlo na první změnu skóre. Terrier si ukázkově naběhl na kolmici Majera, svůj sprint podnikl až do pokutového území, odkud pak střelu namířil od brankové konstrukce a za brankovou čáru. Tenhle moment nastartoval bretaňský výběr na plné obrátky a jen o pár chvil později se zaradoval z dvougólového vedení. Tentokráte se Terrier ujal role nahrávače, svou přihrávkou do běhu uvolnil Majera, jemuž tak oplatil asistenci u své předchozí trefy, Chorvat následně v šestnáctce obehrál umně brankáře Bayindira a zacílil lehce do zcela odkryté brány.

Turecký soubor strádal, vůbec nevěděl, kam dřív skočit, a kdyby v 59. minutě proměnil svou další příležitost Terrier, jehož pokus ztečoval stoper Szalai do tyče, nebo kdyby Terrier záhy poté z blízkosti překonal Bayindira, asi by bylo o vítězi tohoto duelu rozhodnuto. Istanbulský celek každopádně tyhle dvě neproměněné možnosti tvrdě ztrestal a okamžitě se z ničeho nic dostal na dostřel. V 60. minutě se prosadil Kahveci, který vsadil na tvrdé zakončení z dálky, a udělal moc dobře, poněvadž jeho pumelice skončila nechytatelně v šibenici. V 83. minutě si Rennes situaci zkomplikovalo, protože VAR poodhalil, že Traoré loktem zasáhl do obličeje právě Kahveciho. Inkasoval červenou kartu, a oslabil tedy svoje mužstvo. A hosté nabídnutou přesilovku zužitkovali ve druhé minutě nastavení. Bránící Bourigeaud ve vlastním vápně stáhl k zemi Valenciu, nařízena tak byla penalta, a tu sám faulovaný s velkým přehledem proměnil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com, uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele