základní skupiny - skupina F, 1. kolo
08.09.2022 21:00 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Matias Vecino (© AFP)

Feyenoord v Říme mohutně dotahoval, čtyřbrankové manko už ale nesmazal

Feyenoord dostal poprvé v sezóně pořádnou "facku" a především v prvním poločase na půdě Lazia se doslova nestačil otáčet. Po půl hodině hry prohrával už o tři góly a krátce po hodině hry inkasoval dokonce počtvrté. V závěrečných pětadvaceti minutách sice přidal, dvěma góly snížil manko a málem zahrával i další pokutový kop, nicméně na vyrovnání se nezmohl a v úvodu skupinové fáze tedy prohrál po divokém výsledku 2:4.

Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho začali naprosto fantasticky a ani ne po čtyřech odehraných minutách z nenadání vedli. Pozdější hrdina Matías Vecino po akci středem hřiště uvolnil za defenzívou protivníka rozběhnutého Luise Alberta, jenž přelstil ofsajdovou past a pak nekompromisně zavěsil přímo k bližší tyči. A po čtvrthodině už to bylo 2:0, tentokrát zásluhou Felipeho Andersona. Brazilský záložník se na levém křídle zbavil bránícího Hartmana a přízemním pokusem se štěstím překonal nejistě zasahujícího gólmana Bijlowa.

Hostující strážce si následně napravil reputaci skvělým zákrokem proti ráně Vecina, nicméně po necelé půlhodině hry přeci jen inkasoval potřetí. Poprvé v zápase se prosadil aktivní Vecino, jelikož se po stříleném centru Zaccagniho a zákroku Bijlowa dostal k dorážce a míč pohotově uklidil do sítě. Rozdíl ve skóre mohl být do přestávky ještě mnohem vyšší, ovšem hostující strážce zlikvidoval obrovské možnosti Luise Alberta s Marušičem a výběr vedený koučem Arnem Slotem proto odcházel do kabin "jen" s třígólovým mankem.

Po změně stran se obrázek hry změnil a Feyenoord začal podnikat útočné výpady, jenomže nejprve byl zablokován Jahanbakhsh a poté těsně netrefili prostor tří tyčí Walemark s Timberem. Vzápětí na opačné straně neměl střelecké štěstí kanonýr Immobile, ale v 63. minutě ho svou druhou trefu v zápase dokázal zastoupit Vecino. Zkušený jednatřicetiletý uruguayský záložník převzal balón po kolmici Luise Alberta a mezi dvěma bránícími protihráči zamířil po zemi přesně do levého spodního rohu.

Koncentrace Lazia od tohoto okamžiku výrazně opadla a soupeř toho částečně využil. Snížit velký rozdíl se mu poprvé podařilo za dalších šest minut, když španělský rozhodčí Ricardo De Burgos nařídil v jeho prospěch pokutový kop za nedovolený zákrok Vecina. Na penaltový puntík si postavil míč střídající mexický forvard Santiago Giménez a s přehledem překonal bezmocného gólmana Provedela.

Stejný hráč uzavřel gólový účet čtvrtečního střetnutí dvě minuty před vypršením základní hrací doby, neboť po tvrdé ráně Idrissiho do břevna stál ve správnou chvíli na správném místě a zcela prázdnou branku nemohl minout. Sudí De Burgos nařídil v nastaveném čase ještě jednu penaltu ve prospěch rotterdamského klubu za domnělý faul Gila, avšak po prozkoumání videozáznamu svůj verdikt změnil a pak již k ničemu zásadnímu nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, uefa.com, soccerway.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele