základní skupiny - skupina F, 5. kolo
27.10.2022 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Pedro (© AFP)

Lazio má postup na dosah ruky. O výhře nad Midtjyllandem rozhodl Pedro

Lazio v pátém kole skupiny F Evropské ligy otočilo utkání a oplatilo Midtjyllandu debakl, když na domácí půdě zvítězilo 2:1. Na rychlý gól Seveřanů dokázali bílomodří odpovědět devět minut před koncem prvního poločasu, kdy se prosadil kapitán Sergej Milinkovič-Savič. Ve druhém dějství dokonal obrat Pedro, který tak posunul Lazio blíže k postupu do další fáze soutěže.

Midtjylland předváděl v dosavadním průběhu sezony velmi dobré výkony. Ty podtrhl i skvělým vítězstvím právě nad Laziem, které v prvním vzájemném střetnutí porazil vysoko 5:1. Italský celek od té doby ovšem zapracoval na své hře, díky níž nepadl v sedmi kláních v řadě. Zdobila ho především obranná fáze, kterou měl nejlepší z celé italské Serie A. Souboj byl klíčový pro obě mužstva, jelikož všechny týmy ve skupině F měly stejný počet bodů.

Defenziva Lazia nenavázala na dobrou formu z italské ligy a v osmé minutě dovolila Gustavu Isaksenovi vybojovat míč před vlastním vápnem. Mladý Dán se s nabídnutou příležitostí nepáral, a vstřelil tak první gól utkání. Lazio se ovšem před vlastními fanoušky nechtělo nechat zahanbit a následnou ofenzivní snahou zatápělo soupeři pod kotlem. Útočné snažení domácích se vyplatilo ve 36. minutě, když se Milinkovič-Savič dostal k odraženému míči na hranici vápna a pohotovou trefou po zemi srovnal na 1:1. O tři minuty později se do podobné pozice dostal Toma Bašič, který totožnou střelou jako jeho spoluhráč překonal gólmana hostů. Toho však na brankové čáře zastoupil jeden z obránců, a zabránil tak další změně skóre.

Ve 48. minutě si mohli domácí oddychnout. Anders Dreyer totiž svou tvrdou hlavičkou trefil pouze horní tyč, a skóre tak zůstalo beze změny. Zvonit břevno slyšeli diváci o dvě minuty později také na druhé straně, když střelu vyslal Mattia Zaccagni. V 55. minutě se o posílení útoku pokusil domácí trenér, jenž na hřiště vyslal rovnou tři nové posily. Mezi nimi byl i Pedro, který svým prvním dotykem s balonem překonal vše, co mu stálo v cestě, a dokonal tak obrat domácích. Pedro přidal devět minut před koncem zápasu pojistku, ale VAR tento gól kvůli předchozímu ofsajdu neuznal.

Důležitý duel tak nakonec ovládlo Lazio. To se v posledním střetnutí skupinové fáze utká 3. listopadu s Feyenoordem, Midtjylland změří ve stejný den síly se Sturmem Graz.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele