čtvrtfinále - odvety
20.04.2023 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Youssef En Nesyri (© AFP)

Manchester United v Seville vyhořel a po jasné porážce 0:3 je z Evropské ligy vyřazen

Rudí Ďáblové v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy přišli o nadějný dvoubrankový náskok v samém závěru a nyní nezvládli ani odvetu na půdě pohárového specialisty ze Sevilly, jelikož i kvůli dvěma trefám kanonýra Youssefa En-Nesyriho prohráli vysoko 0:3 a jejich pohárová cesta tak pro letošek končí. Španělský klub naopak potvrdil zlepšující se formu a v semifinálové fázi se utká s italským Juventusem.

Svěřenci nizozemského trenéra Erika ten Haga vyřadili v předchozích kolech jiné dva španělské týmy Barcelonu a Real Betis, ovšem do třetice už úspěšní nebyli. Celek vedený koučem Josém Luisem Mendilibarem začal naprosto fantasticky a hned svou první větší možnost po osmi odehraných minutách přetavil v důležitý vedoucí gól. Prosadit se dokázal již zmiňovaný En-Nesyri, který vystihl chybnou rozehrávku Maguireho s brankářem De Geou a po teči Lamely zcela osamocen napálil míč doprostřed branky.

Domácí hráli v následujícím průběhu ve velké pohodě a podruhé rozvlnili síť zhruba pět minut před přestávkou, kdy ze čtrnácti metrů napálil balón přímo pod břevno Ocampos, jenomže při předchozí akci se nacházel v těsném ofsajdu Acuña a tato trefa tedy nemohla být uznána. Seville však tento okamžik příliš vadit nemusel, jelikož ani ne dvě minuty po změně stran navýšil její náskok Loïc Badé.

Teprve třiadvacetiletý francouzský obránce hlavičkoval po rohovém kopu Rakitiče z pravého křídla velmi šťastně levým ramenem a jeho oblouček se odrazil od spodního okraje břevna o pár decimetrů za brankovou čáru. O pět minut později mohl být rozdíl ve skóre dokonce tříbrankový, jelikož před De Geou vznikl obrovský závar, ale hráči Manchesteru s vypětím všech sil nakonec udrželi míč před brankovou čáru.

Favorizovaní hosté se dlouhou dobou nemohli vůbec k ničemu dostat a výrazněji zahrozili až dvacet minut před závěrečným hvizdem. Po hezké přízemní kombinaci napřáhl ze střední distance dánský záložník Eriksen a balón kroutil k tyči, nicméně bránící Fernando na poslední chvíli změnil dráhu letu a odvrátil ho do zámezí.

Sevilla definitivně rozhodla o svém úspěchu v 81. minutě. Svůj druhý zásah tohoto střetnutí vsítil marocký kanonýr En-Nesyri, jenž po dlouhém nákopu z vlastní poloviny a katastrofálním zpracování De Gey převzal míč a z pětadvaceti metrů ho neomylně uklidil doprostřed zcela prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (479)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele