základní skupiny - skupina D, 2. kolo
15.09.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Vitor Oliveira (© AFP)

Rozjetá Braga si vyšlápla na lídra Bundesligy, Union skolil Vítor Oliveira

Union Berlín se o víkendu sice dostal do čela německé nejvyšší soutěže, jenomže v Evropské lize se mu zatím vůbec nedaří. Ani ve svém druhém utkání totiž nedokázal skórovat a i tentokráte z trávníku odcházel poražen po výsledku 0:1. Nejprve v domácím prostředí nestačil na belgický celek Saint-Gilloise, nyní stejným poměrem podlehl Braze a v tabulce je tedy až třetí s nulovým bodovým ziskem.

Naopak SC celkově zvítězilo již posedmé za sebou a ve skupině D se udrželo na vedoucí příčce se šesti body. Německý celek tak bude mít ve zbývajícím průběhu co dělat, aby si ještě zahrál jarní část EL. Toto čtvrteční utkání nebylo z diváckého pohledu příliš atraktivní a zrodilo se v něm jen pár gólových možností, o jedinou trefu se postaral zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem dvaadvacetiletý útočník Vítor Oliveira.

Přitom průběh zápasu mohl být zcela jiný, protože přesně po odehrané čtvrthodině měl Union vedení na dosah. Po rohovém kopu z levé strany si ve středu pokutového území udělal dostatek prostoru k hlavičce Leite, avšak jeho oblouček z dvanácti metrů pouze skončil na levé tyči. Braga poprvé výrazněji zahrozila v nastaveném čase úvodního dějství.

Po rychlém přečíslení se na levé straně pokutového území zjevil Banza, jenomže se dostal až příliš blízko k brankáři Rønnowovi a z bezprostřední blízkosti ho tedy nepřekonal. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil a zdálo se, že žádná branka nepadne, ovšem v 77. minutě odmítl bezbrankový stav Oliveira. Ten se po tvrdé ráně Horty z více jak pětadvaceti metrů a perfektním zákroku Rønnowa probojoval k dorážce ze tří metrů a poté nekompromisně rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele