základní skupiny - skupina D, 3. kolo
06.10.2022 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Gustaf Nilsson (© AFP)

Braga zpackala závěrečnou desetiminutovku a Saint-Gilloise podlehla 1:2

Braga po úvodní porážce v sezóně na půdě portugalského mistra z Porta (1:4) nakonec nezvládla svůj třetí duel v základní skupině Evropské ligy proti belgickému překvapení Saint-Gilloise a po porážce 1:2 si zkomplikovala přímou cestu do osmifinále Evropské ligy. Krátce po změně stran se sice dostala do vedení, ale soupeř během osmi minut otočil vývoj ve svůj prospěch zásluhou dvou gólů střídajícího švédského forvarda Gustafa Nilssona.

SC se po dvou úvodních výhrách propadlo na druhou pozici se šesti body o tři body před německý Union, RU naopak zůstává stoprocentní s devíti body a zatím prochází touto soutěží jako nůž máslem. První velkou možnost tohoto čtvrtečního střetnutí si vypracoval belgický vyzyvatel krátce po deseti odehraných minutách, neboť síť rozvlnil Vanzeir, ale při předchozím zpracování zahrál smolně rukou a jeho zásah proto nebyl uznán.

Hosté přesně v polovině prvního poločasu opět skórovali, jenomže tentokráte neplatila branka Nieuwkoopa po zpětné nahrávce aktivního Vanzeira kvůli předchozímu těsnému ofsajdu skórujícího hráče. Domácí si během úvodního dějství vytvořili jedinou větší možnost, ovšem přízemní ránu Račiče z 37. minuty famózně odvrátil do zámezí pozorný gólman Moris. SC otevřelo gólový účet tohoto střetnutí čtyři minuty po přestávce.

Vítor Oliveira se krásně uvolnil na pravé straně pokutového území a zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování rozběhnutého Abela Ruize, jenž z necelých deseti metrů chladnokrevně propálil bezmocného Morise. Hosté od tohoto momentu přidali a hned dvakrát chtěli skórovat, nicméně napoprvé výborně zafungovala obranná hráz domácího týmu a poté Nieuwkoop neuspěl tváří v tvář proti famóznímu brankáři Matheusovi.

Ihned na to mohl na druhé straně pojistit náskok mírného favorita Ruiz, avšak z bezprostřední blízkosti si nepřišel na brilantního Morise. SC v následujícím průběhu vsadilo na defenzivní taktiku a ta se mu vůbec nevyplatila. Necelých deset minut před přestávkou srovnal stav Nilsson, když po precizním obloučku Adingry rozvlnil síť střelou z mírného úhlu s pomocí protější tyče. Stejný hráč rozhodl v 90+4. minutě po shodné spolupráci s Adingrou, tentokráte po jeho přihrávce usměrnil míč z pěti metrů přímo do bližšího spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele