základní skupiny - skupina D, 6. kolo
03.11.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Bragy (© AFP)

Braga sice porazila Malmö, ale k postupu jí to nestačí

Braga sice doma dokázala vyhrát a svou část splnila, ale na postup do další fáze jí to stejně nestačí. Union Berlín totiž dokázal venku uspět, čímž Portugalce předčil o dva body a sám se usídlil na konečném druhém místě.

Braga potřebovala k postupu jak sama vyhrát, tak zároveň doufala, že berlínskému klubu se totéž nepovede. A sama na splnění svého cíle začal poměrně brzy pracovat. Byla jednoznačně aktivnější než návštěva ze Švédska a hráče Malmö téměř k ničemu nepouštěla. Brankář Dahlin měl plné ruce i nohy práce, aby likvidoval šance a střely domácího týmu.

Poprvé musel zasahovat po uplynutí třinácti minut, když ho vyzkoušel Castro i díky teči od Larssona. Hlavou ho zase vyzkoušel prakticky volný a nikým neobsazený Simon Banza, jehož hlavičku tlačil Dahlin ven kromě rukou snad i očima. Braga stupňovala své úsilí a to se jí nakonec vyplatilo. Ve 36. minutě totiž Horta nadvakrát prošel přes své strážce a prostřelil brankáře Dahlina mezi nohama.

Domácí brankář Matheus neměl prakticky co na práci, a to až do 50. minuty. V ní se po centru od rohového kopu objevil v šanci naskakující Toivonen, který zakončoval pod břevno. Tam ale směřoval i domácí brankář. Cestu za výhrou si Braga pojistila jen o pár minut později, když nikdo z obránců Malmö nestačil obrat o míč střídajícího Álvara Djala a ten na dvakrát dokázal dostat míč do sítě.

Čisté konto ale domácí udržet nedokázali. V 77. minutě se totiž hráčům Malmö povedlo aspoň snížit. Rychlý brejk tři na tři pokračoval přes Thelina na Patriota Sejdiua, který už celkem pohodlně vsítil svůj pátý letošní gól. Braga mohla přeci jen dát ještě jednu branku, ale ránu Diega Laineze zastavilo břevno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele