základní skupiny - skupina E, 4. kolo
13.10.2022 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Alexander Sorloth (© AFP)

Real Sociedad se stal prvním postupujícím ze skupiny E. Vyloučení soupeře potrestal Sörloth

Real Sociedad zvládl bez větších potíží také čtvrtý duel skupiny E Evropské ligy a po výhře 3:0 nad Šeriffem Tiraspol oslavil postup do jarní fáze soutěže. Domácím, v jejichž sestavě se objevilo několik členů širšího kádru, pomohla k úspěchu červená karta hostujícího Armela Zohouriho už ze 33. minuty. Ještě do přestávky toho využil Alexander Sörloth a po změně stran odpor Moldavanů definitivně zlomil Diego Rico. Ten se trefil poprvé od prosince 2020.

Šeriff Tiraspol se po těžkém losu mohl utěšovat loňským velkým úspěchem, když porazil slavný Real Madrid, v letošním ročníku Evropské ligy ovšem už dvakrát doma selhal a jeho postup byl velmi vzdálený. S Realem Sociedad v minulém kole v Kišiněvě prohrál 0:2, přičemž pro Basky se jednalo už o třetí skupinové vítězství. Trenér Imanol Alguacil nicméně předeslal, že se jeho svěřenci začali potýkat s poměrně silnou únavou.

Domácí přesto nastoupili do utkání aktivně, první slibný střelecký pokus si připsal v dobré formě hrající Sörloth. Zhruba v polovině prvního dějství přišly dvě obrovské příležitosti San Sebastiánu, kdy nejprve Carlos Fernández orazítkoval tyč, aby ho vzápětí napodobil ještě z úctyhodnější vzdálenosti Brais Méndez. Následně hosty oslabil Zohouri poté, co si loktem v tváři soupeře vysloužil druhou žlutou kartu a vyloučení. Mladý obránce verdikt rozhodčího neodvrátil ani vzteklými protesty a v útrobách Reale Areny mu tak doslova zbyly jen oči pro pláč. Sociedad pak těsně před pauzou udeřil, když Sörloth prudkou ranou zpoza vápna ukázal svým spoluhráčům jak rozvlnit síť.

Na úvod druhé půle svou parádní levačku znovu ukázal rozjetý Méndez, který září i v LaLize, jeho technický pokus ale vytáhl na roh gólman hostů. V 66. minutě už se domácí tribuny navýšení vedení dočkaly, když se jako kanonýr ve vápně zachoval jinak sváteční střelec Rico a připsal si tak svůj vůbec první gól od prosince 2020, kdy se trefil ještě za Bournemouth ve druhé anglické lize. V závěru pak pojistku přidal Róbert Navarro.

Real Sociedad tak vyhrál i čtvrtý skupinový duel, čímž si zajistil jarní setrvání v Evropské lize. V příštím kole se 27. října představí v Nikósii při duelu s Omonií. Venku bude hrát také Šeriff, jenž si tentýž den zahraje na Old Trafford proti Manchesteru.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele