základní skupiny - skupina C, 4. kolo
13.10.2022 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Andrea Belotti (© AFP)

Real Betis doma uhrál bod s AS Řím a zůstává první

Real Betis potvrdil pozici lídra a zůstává na první příčce skupiny. AS je v tuto chvíli druhé, protože v Seville uhrálo bod. Do pořadí ale ještě promluví večerní duel a je dost pravděpodobné, že AS zase klesne na třetí místo.

Římané přijeli do Sevilly bez dvou zářivých hvězd, Dybaly a Zaniola. Domácí měli na marodce oblíbence Fekira a podle trenéra Pellegriniho to byla absence stejně náročná. Betis vkročil do letošního ročníku Evropské ligy fantasticky a neztratil ani bod. Pokud AS chtělo pomýšlet na první místo, muselo bezpodmínečně vyhrát.

Jenže tahle naděje se mu sypala prakticky od prvních chvil utkání. Béticos svého soka jasně přehrávali a jeho techničtí hráči neměli s malátnou zálohou AS problémy. O nějaké výstavbě hry v podání hostí nelze vůbec mluvit, všechno to byly Spinazzolovy centry na duo Belotti - Abraham vedoucí nikam.

Real Betis naopak držel hru při zemi, ve velké rychlosti kombinoval a nacházel skuliny ve tříčlenné stoperské defenzivě soupeře. Do vedení se dostal právě s jeho pomocí. Sergio Canales delší dobu nevěděl, co s míčem, ale času měl dost, tak to zkusil. Jeho ránu by asi Rui Patrício měl, jenže do cesty se mu připletl stoper Ibañez a jeho ránu tečoval na opačnou stranu - 1:0.

AS hrálo dost nervózně a kazilo hodně přihrávek, ale přesto se málem dočkalo srovnání ještě do konce poločasu. Spinazzolův tentokrát nebývale přesný pas poslal do sítě Andrea Belotti. Jenže jeho radost trvala pár vteřin, než sudí pískal na znamení pomezního ofsajd.

Stejný hráč udeřil i v 54. minutě, ale ani tentokrát se to neobešlo bez dramat. Na průnikovou nahrávku si nabíhal střídající Camara, který stál zjevně v ofsajdu. Pak přihrál Belottimu před prázdnou bránu a Ital už měl snadnou práci. Sudí nejprve branku odvolal, ale pak si ji nechal zkontrolovat u videa a seznal, že před Camarou se do hry zapojil ještě Belotti a tudíž branka mohla být uznána. Do konce utkání už se skóre neměnilo a remíza pomáhá víc domácím.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
tadko97

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:5

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Už ide o všetko vĺčatká moje, iné ako výhru neberiem!! 1:3..

Reagovat
pesky passer-by

Nakoiec AS vyhrá EL a budúci rok LM?

Reagovat
Seydou Doumbia

nevyhrá už nic zas dlouhou dobu snad

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava očekávaná vzhledem k absencím, bohužel je Pelle snadno odstřihnutelný od hry a v takovém případě budeme čekat na zázrak v podobě individuální akce. Ale možná bude stačit i 100% nasazení a koncentrace, které jsme dlouho neviděli od celého kádru.

Daje!

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Largo

Daje!

Reagovat
smazaný uživatel

To skončí stejným masakrem jako v priprave

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele