základní skupiny - skupina G, 6. kolo
03.11.2022 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Noah Weisshaupt (© AFP)

Karabach zachránil remízu s Freiburgem v závěru, přesto spadl ve skupině G na třetí příčku

Ještě po čtyřech odehraných kolech se zdálo, že Karabach má situaci okolo své druhé pozice v tabulce skupiny G plně pod svou kontrolou, disponoval čtyřbodovým náskokem na Nantes, které se nacházelo za ním, jenže ve finále na francouzský celek ztratil jeden bod. A po plichtě s již jistě prvním Freiburgem se bude muset na jaře spokojit pouze s účastí v Konferenční lize.

Kanárci se zkrátka díky dvěma závěrečným výhrám vyhoupli před ázerbájdžánského soupeře, který navíc musel aspoň remízu zachraňovat až na poslední chvíli. Přestože Karabach vykázal pozitivní poměr vstřelených a obdržených gólů, na rozdíl právě od Nantes, klíčové momenty v boji o příčku vicemistra prostě zvládl bretaňský výběr. Oba celky mimochodem nestačily na Freiburg, který s předstihem, po čtyřech úvodních vítězstvích, slavil triumf v tomto uskupení.

V prvním poločase se ujali vedení hosté. Mustafazadä sestřelil ve vlastním vápně nevybíravě Schadeho, arbitr Kulbakou nařídil pokutový kop, k němu se jako exekutor postavil Petersen, a ten zacílil do spodního rohu branky, byť směr jeho střely gólman Mähämmädälijev vystihnul. Marně se pak domácí snažili najít nějakou odpověď na inkasování, obzvláště se jim střetnutí zkomplikovalo poté, co Medina vyfasoval zaslouženě červenou kartu za svoje sáňkování proti Schademu. I v oslabení ale nakonec Karabach srovnal, hlavou se po pasu Bajramova prosadil Kwabena. Centr asi i trochu podcenil hostující brankář Atubolu, který na něj včas nedosáhnul.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

0:4

Reagovat
John Obi Mikel

0:5

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele