základní skupiny - skupina C, 3. kolo
06.10.2022 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Ludogorec (© AFP)

Helsinky mají první bod v EL

První bod získali ve skupině Evropské ligy HJK Helsinky. S Razgradem sice po prvním poločase prohrávali, ale v 55. minutě vyrovnal na konečných 1:1 Përparim Hetemaj.

Kdy jindy, než teď. HJK Helsinky se nevzdávají šance na postup do jarní fáze evropských pohárů a pokud chtějí získat alespoň třetí místo a postup do Evropské konferenční ligy, potřebovali doma bulharský Ludogorec porazit. To se ale nakonec nestalo a i přes zisk jednoho bodů je finský šampion ve skupině poslední.

Domácí byli odhodláni uspět a začátek zápasu byl v jejich režii. Už ve 4. minutě odmítl první gól Lingman, což mohlo Helsinky vzápětí mrzet. Matías Tissera si naběhl do volného prostoru mezi obránce a po kolmé přihrávce si poradil jako zkušený střelec a brankáře Hazarda překonal. Pro HJK to byl nepříjemný začátek, ale do konce utkání zbývalo pořád spousty času. Ve 27. minutě byli domácí blízko vyrovnání. Përparim Hetemaj byl v jasné pozici ve vyložené šanci, jenomže místo gólu trefil jen nohu vlastního spoluhráče. Na druhé straně tak znovu mohl přijít trest, i když Hazard si tentokrát na Tekpeteyha počíhal.

Helsinky začaly i druhý poločas aktivně, ale prosadit se dokázaly až v 55. minutě. Përparim Hetemaj odčinil zaváhání z 27. minuty a po centru překonal brankáře Padta hlavou.

Vyrovnaný výsledek už se nezměnil, přestože Ludogorec měl šance. V té největší si Despodov vylámal zuby na Hazardovi. Vyhrát chtěly oba týmy, ale blíže rozhodnutí měly Helsinky. Radulović ani Olusanya své možnosti neproměnili a v konečném zúčtování je tak bod pro finský klub málo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele