základní skupiny - skupina F, 4. kolo
13.10.2022 18:45 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord nevyzrál na Midtjylland ani doma a znovu s ním remizoval 2:2

Feyenoord měl proti dánskému vyzyvateli opět blízko k vítězství, jenomže stejně jako před týdnem v Herningu o něj přišel a i tentokráte se s ním rozešel smírně v poměru 2:2. Oba celky tak mají na kontě shodný počet pěti bodů stejně jako další dva konkurenti Lazio se Sturmem a skupina F proto zůstává vzácně vyrovnaná. Domácí krátce po změně stran otočili vývoj, jenže na trefu Erika Sviatčenka už odpovědět nedokázali.

V dresu rotterdamského výběru skóroval potřetí za sebou slovenský obránce Dávid Hancko, jenž se tak po letním příchodu z pražské Sparty dostává do skvělé formy. Do tohoto čtvrtečního utkání lépe vstoupili hosté a první možnost si vypracovali po deseti odehraných minutách, neboť po přihrávce Dreyera směřoval sám směrem k brankáři Bijlowovi rozběhnutý Isaksen, ovšem ten mu skvěle zmenšil střelecký úhel a jeho velkou možnost zlikvidoval.

Midtjylland rozhodně nepolevoval ve své aktivitě a do vedení se dostal krátce po odehrané čtvrthodině. Třiadvacetiletý uruguayský záložník Emiliano Martínez totiž vyslal tvrdou ránu z dobrých dvaadvaceti metrů a balón usměrnil přímo do protějšího spodního růžku. Domácí mohli bleskově srovnat za další čtyři minuty, jenomže po rohovém kopu hlavičkoval Trauner do levé tyče a pak pohotovou dorážkou nevyzrál na skvělého gólmana Lössla.

Favorit tohoto střetnutí přeci jen srovnal stav ve 32. minutě, když Quinten Timber po dlouhém nákopu z vlastní poloviny a zpětné finální přihrávce Szymańského propálil hostujícího brankáře razantním projektilem ze středu šestnáctky. Feyenoord od tohoto okamžiku přidal a svůj druhý gól vsítil tři minuty po změně stran.

Skórovat dokázal již zmiňovaný Hancko, který se po nepovedeném zakončení Geertruidy zjevil zcela sám před Lösslem a ze tří metrů napálil míč k bližší konstrukci. Hosté se v žádném případě nevzdali a po necelé hodině hry srovnali na konečných 2:2. Jednatřicetiletý dánský obránce Sviatčenko si naskočil na skvěle zahraný přímý volný kop Evandera a z osmi metrů zakončil hlavou k levé konstrukci kolem dívajícího se Bijlowa.

Svěřenci trenéra Arneho Slota poté marně dobývali pozornou defenzivu severského konkurenta, i přesto mohli rozhodnout o svém úspěchu zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Po fantastickém přistrčení Danila zůstal na pravé straně pokutového území střídající Wålemark, nicméně z mírného úhlu pouze orazítkoval přední tyč a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele