základní skupiny - skupina H, 5. kolo
27.10.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Ferencvárose (© AFP)

Ferencváros plichtil s Monacem a s předstihem si zajistil prvenství ve skupině

Možná že Ferencváros platil po samotném losu skupiny H za největšího outsidera. Nicméně právě maďarský výběr si zásluhou remízy s Monacem již zaručil přímý postup do osmifinále Evropské ligy. Do karet mu nahrál také výsledek ze souběžně hraného klání z Bělehradu, kde Crvena Zvezda skolila Trabzonspor. Knížecí celek aspoň poskočil v tabulce na druhou příčku.

Jestli bude chtít klub z jihu Francie působit v této soutěži rovněž pro jarní část, tedy zahrát si předkolo, před domácími fanoušky musí skolit srbského protivníka, pokud se tedy nehodlá do Trabzonu otáčet za výsledkem. Plichta mu pak bude stačit na play-off Konferenční ligy. První pozici prostě již nemůže uzmout ve svůj prospěch, byť na ni ztrácí tři body, jelikož jeho rival v půlce září na Stade Louis II vyhrál, a získal tak na svou stranu strategickou lepší vzájemnou bilanci, která o finálním pořadí rozhoduje. Jen bod pak dělí Monaco od dalších dvou soupeřů.

Hosté v Budapešti začali poměrně zostra. Už v 5. minutě se zjevil v dobré pozici Ben Yedder, jeho pokus skončil na břevně, míč doputoval k jeho spoluhráči Fofanovi, střelu mu zablokoval dobře postavený Wingo, a následně se ještě balón dostal znovu k Ben Yedderovi, ten nicméně tentokráte selhal v koncovce a pálil pouze vysoko nad bránu. Až ve 31. minutě se tedy mohlo Monaco radovat ze vstřeleného gólu, to když Ben Yedder umnou patičkou využil nahrávku od Disasiho z pravé strany. ASM však průběžné vedení neudrželo, v 81. minutě se Ferencváros o vyrovnání přece zasadil, Zachariassen totiž skóroval z blízkosti po parádní pobídce Nguena.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele