základní skupiny - skupina F, 3. kolo
06.10.2022 21:00 CET
2 : 2
(0:2)
Stadión:
MCH Arena, Herning

Reportáž

Sebastian Szymanski (© AFP)

Feyenoord neudržel v Dánsku dvoubrankové vedení a s Midtjyllandem tak pouze remizoval

Feyenoord ani ve svém třetím utkání za sebou nedokázal zvítězit a nyní na stadionu v Herningu nenavázal na zdrcující úspěch proti rakouskému Sturmu Graz (6:0). Na severské půdě sice o poločase vedl 2:0, jenže soupeř po změně stran zabral a nakonec vybojoval kýžený bod za nerozhodný výsledek 2:2. Díky remíze Sturmu s Laziem (0:0) tak všichni účastníci skupiny F mají na kontě čtyři body a druhá polovina tedy bude nesmírně dramatická.

FC před reprezentační přestávkou senzačně deklasovalo italské Lazio (5:1), v tomto čtvrtečním střetnutí se mu však zpočátku příliš nedařilo. Již v 7. minutě sice mohli skórovat z přímého volného kopu, kdy Gustav Isaksen olízl svou povedenou střelou břevno, ovšem krátce po dvaceti odehraných minutách z ničeho nic inkasovali. Po rychlé akci se totiž opřel do odraženého míče Sebastian Szymański a z deseti metrů překonal marně se natahujícího brankáře Lössla přízemním pokusem.

Hosté od tohoto okamžiku ožili a častěji se nacházeli na útočné polovině, svůj náskok dokázali pojistit těsně před přestávkou. Po přímém volném kopu kapitána Orkuna Kökçüa zahrál smolně rukou ve vlastní šestnáctce bránící Evander, od švédského rozhodčího Al Hakima uviděl žlutou kartu a hosté navíc dostali výhodu pokutového kopu. K němu se postavil právě turecký šplímachr Kökçü a se štěstím skóroval.

Lössl sice vystihl směr střely a na balón si dokonce sáhl, jenomže v cestě do sítě mu nezabránil. Midtjylland ve druhém poločase přidal a po devíti odehraných minutách se dočkal kýženého snížení. Po nadzvednutém centru Sista z levého křídla přistál míč na kopačce Gustava Isaksena, který se do něho opřel z voleje a jeho skákavý pokus zapadl do protější šibenice kolem plachtícího gólmana Bijlowa.

Dánský celek byl od tohoto okamžiku lepší a velmi často se zdržoval na útočné polovině. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl skórovat domácí Sisto, nicméně jeho dělovka ze standardní situace z dvaceti metrů jen narazila do břevna a pak se odrazila do zámezí. Midtjylland však přeci jen zaslouženě vyrovnal v 85. minutě.

Bod pro mírného outsidera zařídilo brazilské duo Evander - Juninho, když první jmenovaný našel svým vynikajícím pasem od levého rohu šestnáctky sedmadvacetiletého krajana, jenž přelstil ofsajdovou past a z bezprostřední blízkosti pokořil naprosto bezmocného Bijlowa.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele