základní skupiny - skupina H, 6. kolo
09.12.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Dinama Záhřeb (© AFP)

West Ham šetřil opory, Dinamo Záhřeb tak mělo ulehčenou roli

West Ham United proplul základní skupinou jako nůž máslem a manažer David Moyes si před posledním podzimním vystoupením mohl dovolit šetřit hráče základní sestavy. Prostor dostali náhradníci a mladíci a ti nakonec nestačili na Dinamo Záhřeb. Chorvatský klub výhrou 1:0 zpečetil postup ze druhé příčky.

V Londýně padla jenom jedna branka, o to ale byla krásnější. Ve třetí minutě se za "rohem" pokutového území příliš nerozpakoval Mislav Oršić, vyslal nechytatelnou ránu a míč se od tyče odrazil za záda bezmocného brankáře Aréoly - 0:1.

Dinamo si své vedení hlídalo a mělo několik možností na navýšení. Ve 26. minutě musel Aréola rychle z brány, aby byl u míče dříve než Oršić a odklidil ho do zámezí. O sedm minut později centroval Daniel Štefulj a zakončující Arijan Ademi mířil těsně nad. Přesně seřízená mířidla neměl ani Luka Ivanušec, jeho rána ze 39. minuty proletěla těsně vedle tyče.

Oslabená West Ham se nedokázal dostat do zápasu a vytvořit si tlak, duel tak spěl k jeho porážce a na stavu 0:1 se nic nezměnilo ani v 58. minutě. Ve středu pole dostal spoustu prostoru Oršić, vystřelil k tyči a Alphonse Aréola musel rychle na zem.

Dominik Livaković v brance Dinama mnoho práce neměl a až čtyři minuty před koncem ho pořádně zaměstnal Saïd Benrahma, gólman si poradil s trestným kopem a následně mohl začít slavit.

Dinamo obsadilo druhou příčku a nic by na tom nakonec nezměnila ani jeho případná čtvrteční porážka, Genk totiž doma prohrál s Rapidem Vídeň.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1, WHU bude šetřit hráče

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Coutinho10

Kral v zakladu, Soucek setreny mimo sestavu a Cuf na lavce

West Ham XI: Areola, Ashby, Baptiste, Alese, Longelo; Kral, Noble, Yarmolenko, Fornals, Vlasic; Perkins

#whu subs: Randolph, Martin, Coufal, Masuaku, Diop, Forson, Swyer, Potts, Lanzini, Benrahma

Reagovat
OnlyWHU

Účel splněn, logicky jsme pošetřili opory. Jinou rozumnou volbu Moyes neměl. Naskytla se tak zajímavá konfrontace poloviny sestavy s mladíky a druhé poloviny z náhradníků. Mladíci mě nezklamali, dva, tři příjemně překvapili. Navíc si asi odnesli zatím největší zážitek fotbalový kariery. Náhradníci se zase mohli podívat do zrcadla, jak na tom vlastně jsou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele