základní skupiny - skupina C, 1. kolo
15.09.2021 16:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lirim Kastrati (© AFP)

Spartak Moskva doma padl, tři body vystřelil Legii střídající Kastrati

První překvapení Evropské ligy se událo už v předčasně hraném utkání. Středeční odpoledne nabídlo souboj favorizovaného Spartaku Moskva, který doma překvapivě nestačil na polskou Legii. Celek z Varšavy zvítězil díky trefě Kastratiho z nastavení.

Jasný favorit na postup ze skupiny zaváhal hned ve svém prvním vystoupení. Přitom jeho porážce od začátku nic nenasvědčovalo. Spartak kontroloval hru i svého soupeře a vytvářel na něj nenápadný, ale konstantní tlak. Nepovedla se mu vyloženě jen 24. minuta, v níž se zranil důležitý záložník Roman Zobnin. Jeho náhrada, Nizozemec Jorrit Hendrix, za něj ale zaskočil výborně.

Velezkušeného brankáře Artura Boruce vyzkoušel během prvních 45 minut především Quincy Promes a to hned několikrát. Jeho první hlavičku ale někdejší opora Celticu vyrazila a poradila si i s další přízemní ranou na zadní tyč. Pozor si Boruc musel dávat i při ráně Victora Mosese, která mířil metr nad bránu.

Zajímavá příležitost se před Spartakem otevřela pár minut po změně stran, kdy se faulu u vlastního vápna dopustil Mateusz Wieteska. Quincy Promes si ale vylámal zuby na pevně semknuté zdi. V 66. minutě muselo Boruce zachránit břevno, protože přesně do něj nasměroval hlavičku Samuel Gigot.

O deset minut později vystrčil růžky také polský celek. Střídající Kastrati naservíroval lahůdkový centr do vápna, jenže Mahir Emreli hlavičkoval jen do tyče. Tak si Lirim Kastrati musel poradit sám. Psala se už první minuta nastavení, když Muci poslal z levého křídla přihrávku před bránu. Tomáš Pekhart na ni sice nedosáhl, ale dobíhající Kastrati už ano! Stejný hráč překonal Boruce ještě jednou, ale druhá jeho trefa pro ofsajd nemohla platit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele