základní skupiny - skupina C, 4. kolo
04.11.2021 18:45 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Dries Mertens (© AFP)

Neapol otočila duel s Legií a nasázela jí čtyři branky

Italská Neapol opět ukázala obrovskou vnitřní sílu, protože ve Varšavě dlouho prohrávala. Především po změně stran ale předvedla skvělý kolotoč, jehož výsledkem byly čtyři branky v domácí síti.

Zápas mezi Legií Varšava a Neapolí měl jasný náboj i proto, že se proti sobě postavily první dva týmy tabulky. Neapol zažila trochu pomalejší start do ročníku, ale dnes mohla v případě výhry svého soka předskočit. Jenže utkání ve Varšavě se rozhodně nevyvíjelo podle přání trenéra Luciana Spallettiho.

Ten totiž sledoval, jak už po deseti minutách jeho svěřenci prohrávají. Na začátku akce stál Filůip Mladenović, který našel krásným pasem volného Mahira Emreliho. Jeho ránu ze středu vápna nemohl bezbranný brankář Meret mít a překvapivě se do vedení dostali domácí hráči.

A Mladenović byl rozhodně při chuti. Další jeho pokus ze 16. minuty ale brankář Meret likvidovat nemusel, místo toho poděkoval obětavým obráncům za včasný blok. Neapoli se tohle tempo rozhodně nelíbilo a se stavem utkání hodlala něco udělat. Piotr Zieliński, který se ve Varšavě cítil skoro jako doma, napřáhl po deseti minutách k ráně a sledoval, jak jen těsně míjí bránu gólmana Miszty.

Jeho reflexy posléze vyzkoušeli také záložníci André Frank Anguissa nebo Diego Demme. Na opačné straně se vpřed hnal Josué, který vybídl zajímavým míčem do běhu Mladenoviće. Jeho rána ale nenašla cíl a zamířila vedle. V poslední akci první půle se objevil rychlonohý Hirving Lozano, ale ani on svou střelou trenéra Spallettiho nijak nepotěšil.

To se povedlo až mladému záložníkovi Piotru Zielińskému. Ten se v 51. minutě nechal ve vápně faulovat nepříliš zdařile zasahujícím Josuém a sudí neměl na výběr. K penaltě se postavil sám faulovaný a bezpečně ji proměnil!

Napodobit ho chtěl i Andrea Petagna, jenže jeho rána po centru Elmase zamířila mimo. Pokud bychom dnes mohli někoho označit za totálního smolaře, pak to byl domácí Josué. Ten se totiž dopustil ještě druhého faulu, konkrétně v 74. minutě. A protože to opět bylo ve vápně, když fauloval pronikajícího Politana, pískala se další penalta. Tentokrát na sebe vzal odpovědnost Dries Mertens, který taktéž zachoval chladnou hlavu.

Aby se Legia nestačila vzpamatovat z toho kolotoče, který s ní Neapol po změně stran prováděla, vítězství pojistil i Hirving Lozano. O pouhé tři minuty později dostal nahrávku od Petagni, prosmýkl se kolem obránce a levačkou propálil brankáře Misztu. Ani to ale Neapol neuspokojilo. V 90. minutě se dočkal další trefy i střídající šikula Adam Ounas. Alžírský útočník si vzal míč pod patronát a krásnou ranou do pravého dolního rohu stanovil konečný výsledek.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
berliner

Jedeme Neapol Tip 1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
jmenujusehonza

Podle tebe budu na Fortunu sypat presny vysledky

Reagovat
berliner

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele