základní skupiny - skupina C, 6. kolo
09.12.2021 18:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Maximiliano Caufriez (© AFP)

Spartak ve Varšavě vyhrál a postupuje z prvního místa

Legia Varšava sahala po cenném bodu, který by pořádně zamíchal kartami ve skupině, jenže český střelec Tomáš Pekhart v nastavení neproměnil penaltu. Proto platil jen jeden gól a ten měl na svědomí hostující Zelimchan Bakajev.

Ve Varšavě se utkaly dva týmy, kterým se v domácích ligách nedaří a které se upínají k Evropské lize. Ta snaha o vykoupení ale platila jen pro hostující Spartak, který hrál pořád nejen o postup, ale i o první místo. Musel ale domácí porazit a zároveň doufal v asistenci Neapole. Spartak se snažil od úvodních minut tlačit svého soupeře a vytvářel si dostatek šancí.

První neproměnil Umjarov, který následně o chvíli později hledal a našel Promese. Nizozemský útočník ale netrefil míč ideálně a poslal ho mimo. V sedmnácté minutě už to ale hostům konečně vyšlo. Po chybě v rozehrávce se balon dostal k Zelimchanovi Bakajevovi a ten střelou k tyči poslal hosty do vedení.

Stejný hráč deset minut před koncem první půle oslovil přihrávkou do vápna Ignatova, jenže jeho ránu zneškodnil brankář Boruc. Po návratu ze šaten jsme na větší šanci chvíli čekali, ale závěr utkání nám to čekání bohatě vynahradil.

V 80. minutě nejprve domácí záložník Rafael Lopes skočil do trajektorie centru a hlavou o zem pořádně vystrašil brankáře Selichova. Toho ještě čekaly horké chvilky. Střídající Tomáš Pekhart ho nejprve varoval důraznou hlavičkou, kterou trefil břevno! Největší drama se ale odehrálo až v pozdním nastaveném čase. Sedmá minuta a faul Gigota, který sudí ocenil penaltou ve prospěch domácích. Jenže Tomáš Pekhart pověst spolehlivého střelce tentokrát nenaplnil a Selichov jeho slabý pokus zneškodnil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

Po velkém boji 1:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Kixi Syhimour

Pekhart potopil Rodgerse

Reagovat
Messiáš

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Messiáš

Pekhart zkusene

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele